1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Operasyonlar sürüyor

Yalova'da gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının artığını belirten Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, Milli Eğitim ve okul yöneticileriyle işbirliği yaptıklarını söyledi. Kentte son bir ayda 14 uyuşturucu taciri gözaltına alındı.

Kendilerine gelen her türlü bilgiyi titizlikle incelediklerini ifade eden Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, "Uyuşturucu, gençleri her zaman tehdit ediyor. Ancak son günlerde bu olayların gün yüzüne çıkmasıyla vatandaşların konuya odaklanmaları sağlandı. Biz gençlerimizi bu beladan korumak için tüm gücümüzü ve mesaimizi harcıyoruz . Okullarımızda okul yönetimleri ve okul aile birlikleriyle birlikte hareket ediyoruz. Onların bilgi ve tavsiyelerini değerlendiriyoruz. Yine okulların çevresinde bu tip uyuşturucu maddelerin satılmasına müsait olan yerleri de her an denetliyoruz. Yalova genelindeki tüm okullar denetimimiz altında. Ancak siz ne kadar önlem alırsanız alın bunda önemli olan gençlerimizin bilinçlendirilmesi" dedi.

Uyuşturucu kullanımında arkadaş etkileşiminin son derece aktif rol oynadığının altını çizen Çokgüler, "Gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu kullanımında arkadaş ilişkileri büyük önem arz ediyor. Şöyle ki; gençlerden birisi uyuşturucu kullanıyorsa bu arkadaşları arasında merak ve özenti oluşturuyor. İşte en büyük tehlike de bu. Zira uyuşturucuya başlamada en büyük etken özenti ve merak. Bu nedenle ailelerin gençlerimiz üzerinde kontrollü olmaları lazım. Onların arkadaş çevrelerini iyi analiz ve takip etmeliler. Evlatlarımızın yarın böylesi büyük bir bataklığa saplanmalarını istemiyorsak onları bu konuda bilinçlendirmemiz ve bilgilendirmemiz şart. Zira uyuşturucu talebi olmazsa satışı da olmaz" şeklinde konuştu.

YALOVA'DA EN YAYGIN UYUŞTURUCU "ESRAR"
Uyuşturucu kullanımında toplumsal yapıya da vurgu yapan Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, "Türk toplumu ataerkil bir yapıya sahiptir. Ayrıca dinimizin getirdiği yapı uyuşturucu kullanımından toplumumuzu uzaklaştıran bir faktör olarak önümüze çıkıyor. Ancak bu yapı özellikle büyük iller ve çevresindeki diğer illerde bir hayli zayıflıyor. Bu da uyuşturucu ve benzeri olayların yayılmasına olanak sağlıyor. Elbette ki bu yapının olması uyuşturucunun kullanılmasını tamamen ortadan kaldırmıyor. Ama yapının zayıflaması uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar inmesine imkan sağlar" dedi.

Yalova'da pahalı uyuşturucuların kullanımının nadiren görüldüğünün altını çizen Çokgüler, "Yalova'yı analiz edersek eroin, kokain gibi daha tehlikeli ve daha pahalı uyuşturucuların kullanılmadığını görürüz. İlimizde genellikle ucuz ve diğerlerine oranla üretilmesi daha kolay olan esrar maddesinin satış ve kullanımına rastlanıyor. Gençler bu maddeye daha ucuza ve daha kolay ulaşabildikleri için esrar ilk sıralarda" diye konuştu.

Uyuşturucu satıcılarına göz açtırmadıklarını vurgulayan Çokgüler, bir ayda 14 kişiyi uyuşturucu satışı şüphesiyle gözaltına saldıklarını söyledi. Yalova Emniyet Müdürlüğü'nün gereken her şeyi yaptığını vurgulayan Çokgüler, "Son günlerde art arda gelen operasyonlarla uyuşturucu madde satışı yaptığı şüphesiyle 14 kişiyi gözaltına alarak yargı karşısına çıkardık. Bundan sonra da Yalova'da gençlerimizi hedef alan insani değer yargıları bulunmayan bu tipteki insanlara aman vermeyeceğiz. Halkımızın bu konuda bizlere destek olmaları çok önemli. Bilgilerini bizlerle paylaşsınlar. Halkımızla el ele yapılan her çalışmanın daha başarılı olacağı kesindir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 14:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?