5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Parmağını makinaya kaptırmış

Bursa'da, parası için parmaklarının kesildiğini öne süren gencin yalan söylediği ortaya çıktı.

Arkadaşıyla birlikte gittiği kereste atölyesinde ısınmak için odun keserken parmaklarını hızar makinesine kaptıran ilköğretim öğrencisinin, ailesinden korktuğu için polise yalan beyanda bulunduğu öğrenildi.

Polise başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencisi S.B. (14), geçtiğimiz Pazar günü 11 Eylül Bulvarı üzerinde önünü kesen 2 kişinin para istediğini, para vermeyince çıkan kavgada iki parmağının kesildiğini söylemişti.

Yaralı öğrenci ambulansla ilk olarak Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, ardından parmaklarının dikilmesi için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Olayın faillerini araştırmaya koyulan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu dedektifleri, soruşturma sonunda çocuğun hazırladığı senaryoyla karşılaştı. Doktor raporuna göre, çocuğun
elinin bıçakla değil, bıçkı makinesi ya da testere ile kesildiği bildirildi.

Soruşturma sonunda olayı anlatan S.B, Yavuzselim Mahallesi'ndeki bir kereste atölyesindeki arkadaşının yanına gittiğini, burada üşüyen arkadaşı ile birlikte sobada yakmak için tahta kestikleri sırada bıçkı makinesine sol elini kaptırdığını itiraf etti. S.B, ailesinden korktuğu için böyle bir senaryo uydurduğunu belirtti.

Polis, S.B hakkında adli mercileri oyalamak suçundan işlem yaptı.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 16:43:03
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 16:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?