5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Sahte kaza şebekesi'nde altı polis de var

Bursa'da, çok sayıda aracı kaza yapmış gibi göstererek sigorta şirketlerini dolandırdıkları iddiasıyla, aralarında 6 polisin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Savcılığı'na gelen ihbar üzerine yapılan araştırmada, araçlara kaza yapmış gibi belgeler düzenlenerek sigorta şirketlerinin zarara uğratıldığını tespit eden Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mali Büro Amirliği ekipleri, şahısların aynı plakalı araçlarla değişik tarih ve yerlerde birçok trafik kazasına karıştıklarını ve her kazada farklı sürücü adresi bildirerek aynı evrak ve fotoğraflarla ihtiyari mali mesuliyet sigortasından ve aracın kaskosundan para alıklarını tespit ederek, Bursa İzmir Kocaeli Sakarya ve Manisa illerinde yaklaşık 200 kadar kaza raporu tespit etti.

Bunun üzerine başlatılan ve 3 gün boyunca süren operasyonla, olayla alakası bulunan 6'sı polis 28 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, yüksek modellerde 3 motosiklet, 6 otomobil, 2 minibüs, çok miktarda oto yedek parça, kaporta aksamları, sahte olarak düzenlenmiş kaza raporları, kimlik, ehliyet fotokopileri, noter vekaletleri, sahte plakalar ve sigorta şirketlerini dolandırmak için kullanılan belgeler ele geçirildi. Gözaltına alınan 28 şüpheli, 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık' suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 12:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?