5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sahte para ile otomobil kiraladılar

Bursa'da yapılan operasyonda, piyasaya çok sayıda sahte para sürmek istedikleri iddia edilen biri 11 yaşında 3 zanlı, kovalamaca sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Mali Şube ekipleri, S.T. (22), E.Y. (11) ve Ş.S. (19) isimli şahısların, sahte parayla kiraladıkları otomobille piyasa sahte para sürdükleri ihbarını alınca hareket geçti. 3 zanlının İnegöl'de bir markete sahte para verip sigara aldığını öğrenen ekipler, zanlılar hakkında araştırma başlattı.

Polis, yaptığı araştırmada, zanlıların sahte parayla otomobil kiraladığını öğrenince Renta Car ile irtibata geçip 3 zanlının arabayı teslim edeceği saatte dükkan etrafında operasyon hazırlığı başlattı.

Zanlılar, otomobili kiraladıkları dükkana geri gelince polis ekipleri operasyona start verdi. S.T. ve 11 yaşındaki E.Y.'yi arabadan iner inmez yakalayan polis, oto tamircisi çırağı Ş.S.'nin kaçtığını fark etti. Zanlı kaçarken üzerinde bulunan sahte paraları ise cadde üzerine attı. Uzun süren bir kovalamacanın ardından, vatandaşlarından yardımıyla sahte paraları üzerinde taşıdığı iddia edilen Ş.S. kıskıvrak yakalandı.

Zanlıların üzerinde yapılan aramada 35 adet sahte 50 YTL, 6 adet 100 YTL ele geçirildi. 3 zanlının oto kiralamak için verdiği sahte 20 YTL ise geri alındı.
Zanlılar, yapılan tahkikatın ardından, "piyasaya sahte para sürmek" suçundan adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 14:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?