5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sahte para operasyonu

Bursa'da piyasaya 2 bin 115 YTL sahte para sürmek istedikleri iddia edilen biri bayan, 2 kişi polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'dan getirdikleri sahte paraları piyasaya sürmek için Bursa'ya geldikleri iddia edilen N.U. ve Y.S, Santral Garaj'daki bir giyim mağazasında alışveriş yaptı. İşyeri sahibi, kendisine verilen 100 YTL'den şüphelenerek durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, N.U.'yu suç üstü yakalarken, gözcülük yaptığı iddia edilen Y.S. ise kaçtı.

Operasyonu sürdüren ekipler, kaçan Y.S.'yi de İstanbul'a gitmek isterken yakaladı. Y.S.'nin çantasında yapılan aramada 14 adet sahte 100 YTL'lik banknot ele geçirdi. N.U.'nun sırt çantasında yapılan araştırmada da 1 adet sahte 10 YTL'lik, 1 adet de 5 YTL'lik sahte banknot bulundu.

Ekipler, sahte paralarla alışveriş yapılan işyerlerine de baskın düzenledi. Buradaki paralarla birlikte polis toplam 21 adet sahte 100 YTL'lik, 1 adet 10 YTL'lik ve 1 adet de 5 YTL'lik banknot ele geçirdi. Daha önceden hiç kayıtlarının olmadığı belirtilen iki şüpheli, piyasaya sahte para sürmek suçundan adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 08:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?