1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Sapık operasyonu

Bursa'da, kendisine belediye görevlisi süsü vererek, su isteme bahanesiyle evine girdiği bayanın ırzına geçtiği iddia edilen sabıkalı zanlı, jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Zanlının, aynı yöntemle birçok bina sahibini dolandırdığı da ortaya çıktı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Çınarönü Mahallesi'nde oturan Yaşar Y, evinin ruhsat işlemleri için kapıya gelen sahte belediye görevlisine 600 milyon lira para verdi. Olay, bir süre sonra gerçek belediye görevlilerinin eve gelmesi üzerine olay ortaya çıktı. Ev sahibi Yaşar Y, kendisini belediye görevlisi olarak tanıtan bir kişiye ruhsat işlemleri için para verdiğini söylerken, jandarma olayla alakalı soruşturma başlattı.

Aynı şüphelinin, yaklaşık 3 ay önce merkez Yıldırım İlçesi Hacıvat Mahallesi'nde su isteme bahanesiyle evine girdiği bir çocuk annesi S.O.'nun ırzına geçtiği tespit edildi. Bayanın da sabıkalılar albümünden fotoğraf teşhisinde bulunması üzerine zanlının yakalanması için soruşturma başlatıldı. Mağdur bayanın eteğinde tespit edilen zanlıya ait spermler de delil olarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla alakalı olarak çok yönlü bir soruşturma başlatan Yıldırım Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlı E.T.'yi (41) Santral Garaj'da gerçekleştirilen operasyonla yakaladı. Hakkındaki tahkikatı süren zanlının, "dolandırıcılık ve cinsel saldırı" suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada, zanlı Emrah T.'nin geçen yıl kendisini Osmangazi Belediyesi görevlisi olarak tanıtıp 4 ayrı taciz ve para alma olayının faili olduğu ve serbest bırakıldığı öğrenildi. Zanlının 10 ayrı hırsızlık, kız kaçırma ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından kaydının bulunduğu da ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 18:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?