2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Silahla oyun kötü bitti

Bursa'da emekli bekçi olan dedesinin silahıyla oynayan 2 yaşındaki çocuk, tabancanın patlaması sonucu başından yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, olay Merkez Nilüfer İlçesi Zekai Gümüşdiş Mahallesi Kardanya Sitesi Akın Apartmanı'nda gece saat 22.00 sıralarında meydana geldi. 

Ankara'da oturan Kezban Boztürk (29), 2 yaşındaki oğlu Erkay'ı da alıp tatil için emekli bekçi olan babası Hüseyin Çoban'ın (52) evine geldi. Hüseyin Çoban evde otururken, yatak odasındaki çekmeceleri karıştıran minik Erkay dedesine ait beylik tabancasını buldu. 

Torununun tabancayla oynadığını görüp paniğe kapılan dede, bir kazaya sebebiyet vermemek için tabancayı almak istedi. Ancak bu sırada ateş alan silahtan çıkan mermi küçük Erkay'ın başına isabet etti. Küçük çocuk kanlar içinde yere yığılırken, anne Kezban Boztürk baygınlık geçirdi. 

Dede Hüseyin Çoban, hemen 112'yi aradı. Ekipler küçük çocuğu ilk önce Çekirge Çocuk Hastanesi'ne, ardından da Bursa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahalelerin ardından küçük çocuk, ileri tetkik için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

Emekli bekçi Hüseyin Çoban ve kızı Kezban Boztürk bir yandan polise ifade verirken, diğer yandan sarılarak birbirlerini teselli ettiler. Küçük çocuğun başına isabet eden kurşunun çıkış yaptığı, ancak hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. 

Polisin ifadesine başvurmak için karakola götürmek istediği Hüseyin Çoban, "Ben torunumu bu halde nasıl bırakayım" diyerek hastaneye gitti. Soruşturmaya Emek Polis Merkezi ekiplerince başlandığı bildirildi.
iHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 18:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rojver ayyıldız IP: 88.226.149.xxx Tarih : 7.05.2007 17:18:15
allah bi çocuğa sahip çıkamayıp silahı verenlerin allah cezasını versin