2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Suçla mücadelede dijital yöntem

Bursa Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede akıllı haritalardan yararlanıyor. Kentin dijital haritaları üzerine, işlenen suçların mahiyetleri ve tedbirler işleniyor.

2005 yılında Bursa'da en çok hırsızlık olayı Hüdavendigar Mahallesi'nde, yankesicilik ve kapkaç olayları da Nalbantoğlu ve Kızyakup'ta meydana geldi. Asayiş ekipleri de, akıllı haritalara göre suçlularla mücadele için yönlendiriliyor.

Polis, düzenlediği sergide suçlularla nasıl mücadele ettiğini vatandaşlara anlatıyor. 2005 yılında evden hırsızlık olaylarında 69 adet ile Osmangazi İlçesi'ne bağlı Hüdavendigar Mahallesi başı çekerken, İhsaniye ikinci, Konak ve Kükürtlü mahalleleri de üçüncülüğü paylaştı.

İşyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarında, gerçekleşen 49 hırsızlık olayı ile Bağlarbaşı ve Hamitler birinci olurken, Duaçınarı ikinci oldu. Bir sene boyunca en çok otomobil Hamitler Mahallesi'nden çalınırken, otomobil içerisinden en fazla hırsızlık Kükürtlü, Yavuzselim ve Kızyakup'ta gerçekleşti.

Ayrıca meydana gelen 34 ayrı yankesicilik olayı ile Nalbantoğlu Mahallesi başı çekerken, 4 kapkaç olayıyla da Kızyakup birinci, 3 olayla Değirmenlikızık ikinci oldu. Ayrıca Bursa genelinde en çok ırza geçme ve ırza tasatti olayları Hüdavendigar ve Küçükbalıklı'da görüldü. Müstehcen davranışların en fazla görüldüğü yer ise Santral Garaj oldu. Akıllı haritalar üzerindeki verileri günlük olarak değerlendiren polis, BTSO'nun da katkısıyla alınan 40 yeni aracındaki GPS'li ekiplerini suç işlenen yerlere göre yönlendiriyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 16:46:05
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 17:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?