5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Tartıştığı üniversiteliyi öldürdü

Bursa'da sabıkalı bir genç, tartıştığı Uludağ Üniversitesi öğrencisini tabancayla öldürdü. Ölen gencin yakınları ve komşuları, cinayet öfkesiyle, Roman olan zanlının evini kundakladı. Polis, olayların büyümemesi için mahallede sabaha kadar geniş güvenlik önlemi aldı.

Alınan bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde merkez Yıldırım İlçesi Anadolu Mahallesi Atıcılar Caddesi'nde meydana geldi. 16 yaşındaki sabıkalı Roman vatandaşı S.D, Özenal Kasabı'na gelerek içeride oturan 19 yaşındaki Süleyman Yedikardeş ile tartışmaya başladı. Yan tarafta babasına ait bakkal dükkanında çalışan Süleyman Yedikardeş, suç kaydı bulunan S.D.'nin tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralandı.

Karnına ve diz kapağına kurşun isabet eden Uludağ Üniversitesi Makine Bölümü öğrencisi Süleyman Yedikardeş, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Vurduğu şahsın öldüğünden habersiz olan S.D, kız kardeşi ve annesiyle birlikte Yavuzselim Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Zanlı S.D, cinayeti kız kardeşi E.D. rahatsız edildiği gerekçesiyle işlediğini öne sürdü. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen S.D.'nin, avukat nezaretinde ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

4 çocuklu ailenin en küçük ferdi Süleyman Yedikardeş'in öldüğünü öğrenen mahalle sakinleri, öfkeyle zanlının evini ateşe verdi. Evdeki yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Çevik kuvvet ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, zanlının oturduğu evin çevresinde sabaha kadar geniş güvenlik tedbiri aldı.

Öte yandan ölen gencin yakınları, Roman vatandaşların işgal ettiği barakaların kaldırılması için belediyeye defalarca müracaat ettiklerini belirterek, "Atları ve eşekleriyle hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de çevreyi kirletiyorlar. Kaldıkları barakalar da zaten işgal edilmiş tapusuz yerler. Belediye Başkanı Özgen Keskin, bunların kaldırılacağı ve kötü görüntünün sona erdirileceği sözünü vermişti. İllaki bir fidanın solması, bir gencin ölmesi mi gerekiyor?" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı da gencin cenazesini otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 10:14:06
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 12:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?