1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Tiyatroculara zimmetten 3'er yıl hapis

Bursa Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu eski Müdürü Emin Gümüşkaya ile Devlet Tiyatrosu eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil ve muhasebeci Hasan Acar, ihtilasen zimmet ve görevi kötüye kullanmaktan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldır devam eden 15 sanıklı Perde Operasyonu davası neticelendi. Bugün yapılan son duruşmaya, 15 sanıktan Rahmi Dilligil, Hasan Acar, Lütfü Durmaz, Atıf Kahveci, Celil Sayman, Fatma Şengül ve Adnan Bilgin katıldı. Mahkeme heyeti, Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil ile Bursa Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu eski Müdürü Emin Gümüşkaya ile muhasebeci Hasan Acar'a "ihtilasen zimmet ve görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası verdi. Mahkeme, 12 sanığın da beraatine karar verdi.

Hüküm giyen sanıklar, Yargıtay'a temyiz için başvuracaklarını belirtti.
Perde ismi verilen operasyon bir ihbar mektubuyla Emin Gümüşkaya'nın Gemlik Umurbey'deki villasına gerçekleştirilmiş, operasyon sonucu tiyatro malzemesi alımlarında usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıkmıştı. Hapis cezası alan sanıklar daha önce 5'er ay hapis yatmışlardı. Tiyatrocu Emin Gümüşkaya halen bazı oyun ve dizilerde rol alıyordu.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 12:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?