1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'Toz kaldırdın' deyip öldürdüler

Bursa'da çalıştığı fabrikanın servisine yetişmek için toprak yolda koşan 24 yaşındaki Sinan Şahin, toz kaldırdığını öne sürüp kendisiyle tartışan 3 kişi tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Şahin'in daha önce de geçerken omuz atma meselesinden tartıştıkları öne sürülen zanlılardan biri yakalandı.


Olay, dün saat 14.40 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi’ne bağlı Hacivat Mahallesi’nde meydana geldi. Çalı Beldesi’ndeki bir oto yedek parça fabrikasında çalışan Sinan Şahin, 347 sokaktaki evinden biraz geç çıkınca, saat 15.00- 23.00 vardiyası için servise yetişmek üzere koşturmaya başladı.

Toprak yolda Hacivat Parkı’nın yakınından geçen Şahin’i durduran 3 kişi, toz kaldırdığı gerekçesiyle tartışmaya başladı. Servisi kaçırmamak için koştuğunu belirten Şahin’le daha önceden de omuz atma meselesi yüzünden tartıştıkları öne sürülen zanlılardan biri yanındaki bıçağı çıkarıp, göğsüne iki kez sapladı. Bıçağın kalbine isabet ettiği Şahin kanlar içinde yere yığılarak can verirken, zanlılar koşarak olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerini alarak 17 yaşındaki Ş.C., 20 yaşındaki G.K. ve 15 yaşındaki B.K.'yı katil zanlısı olarak belirledi. Zanlıların robot resmini çizdiren jandarma, B.K.’yı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Jandarmaya 
ifade veren B.K., tartışma çıktığından kendisinin olay yerinden kaçtığını 
bu nedenle bıçaklama olayını görmediğini, ancak daha önceden Ş.C.’nin 
Sinan Şahin’i öldüreceğini kendilerine söylediğini iddia etti.

Diğer iki zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 14:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?