1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Unuttuğu tabanca, zanlıyı eleverdi

Bursa'da, 3 gün önce bir işadamının eşine ait cipi kaçırmaya çalışıp çantasını silah zoruyla gasp eden zanlıyı, lüks aracın içinde unuttuğu gaz tabancası ele verdi. Gaz tabancasının kime satıldığını belirleyen polis, 3 tane sabıka kaydı bulunan zanlıyı, kız arkadaşını ziyarete gittiği Afyon'da yakaladı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 3 gün önce Beşevler Mahallesi'ndeki bir marketten alışveriş yapan fabrikatör eşi Gülşen Şentürk'ü takip eden 23 yaşındaki İhsan K, araca binmiş ve silahla Şentürk'ü tehdit etmişti. Panikle araçtan atlayan Şentürk, otomatik vitesli olan cipin hareket etmesiyle ayaklarından yaralanmıştı. İçerisinde 800 YTL para ve kredi kartları bulunan çantayı gasp eden zanlı, panikle olayda kullandığı gaz tabancasını araçta unutmuştu. 

Gaz tabancasının seri numarasını ve ithalatçı firmayı araştıran Gasp Bürosu ekipleri, Bursa'da tabancanın İhsan K.'ya satıldığını belirledi. 3 tane hırsızlıktan kaydı bulunan İhsan K.'nın kiraladığı bir otomobille Afyon'daki kız arkadaşının yanına gittiği tespit edildi. Kız arkadaşı ayrıldığı için kendisine zarar veren İhsan K, tedavi için gittiği hastanede polis tarafından gözaltına alındı. 

Şahsın, gasp ettiği paraları harcadığı ve kredi kartlarını ise bankamatiğe kaptırdığı öğrenildi. Olay günü kız arkadaşına APS göndermek için Beşevler PTT'sine gittiğini söyleyen İhsan K.'nın bira alarak marketin karşısındaki inşaatta içmeye başladığı, lüks cipi görünce de bu olayı planladığı belirtildi. Bursa'daki bir zımpara fabrikasının sahibinin eşi olan Gülşen Şentürk de gaspçının elinden atlayarak kurtulmuştu.
Hakkında, "Adam kaldırmaya teşebbüs ve yağma" suçundan tahkikat evrakı hazırlanan İhsan K. adliyeye sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 16:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?