1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Uyanık kasiyer tutuklandı

Bursa'da, patronunun hesap bilgilerini ele geçirdikten sonra sahte kimlikle bankadan 61 bin YTL para çeken kasiyer, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildikten sonra yakalandı. Kendisine otomobil aldığı ve ev kiraladığı ortaya çıkan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, sahte belgelerle bir bankayı dolandırdığı iddia edilen Alper T. (22) yakalandı. Kaplıkaya'daki bir alışveriş merkezinde çalışan Alper T, patronu F.A.'nın yeğeni H.A.'nın kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırdı. Daha sonra patronu F.A.'nın banka hesap numarasını ele geçiren Alper T, işyeri sahibiymiş gibi banka şubesine yazı yazarak H.A.'ya para verilmesini talep etti. Sahte kimlikle bankaya giden Alper T, buradan 61 bin YTL para çektikten sonra sırra kadem bastı. İşe de gitmemeye başlayan Alper T, Çekirge'de bekar evi kiraladıktan sonra kendisine bir de otomobil satın aldı. 

Alper T.'nin keyifli günleri çok fazla sürmedi. İşyeri sahibi F.A. hesaplarını kortrol ettiğinde 61 YTL para çekildiğini fark etti. Hemen bankayı arayan F.A. duydukları karşısında şoke oldu. F.A.'nın banka görevlilerini kimseye para verilmesi yönünde yazı yazmadığını söylemesinin ardından, kamera kayıtları incelenmeye alındı. Kameradaki görüntülerde, son günlerde işe gelmeyen Alper T.'nin olduğunu gören F.A. durumu polise bildirdi. Ekipler de hemen harekete geçerek bu kişiyi yakalamak için soruşturma başlattı. 

Yapılan araştırmalarda kendisine otomobil aldığı belirlenen Alper T.'nin bir de ev kiraladığı ortaya çıkarıldı. Alper T, satın aldığı otomobilin kırılan camını değiştirmek için tamirciye gittiği sırada gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Kiraladığı evinde 11 bin dolar ele geçirilen Alper T.'nin üst aramasında da 2 bin 500 YTL para bulundu. Daha önceden de suç kaydı bulunan Alper T. gözaltına alındıktan sonra, otomobil ve paralar patronu F.A.'ya teslim edildi. Emniyette ifadesi alınan Alper T, "Sahte belgelerle dolandırıcılık" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 12:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?