5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yağmur göletinde boğuldu

Bursa'da 2 gün önce liseye kayıt yaptıran bir öğrenci, yağmur sularının gölete çevirdiği kömür döküm sahasında boğularak hayatını kaybetti.

Gencin cesedi, uzun süren arama kurtarma çalışmasının ardından 911 ekibi balık adamı tarafından çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah saat 11.30 sıralarında Bursa'nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Altıntaş Köyü'ndeki evinden, "Arkadaşlarımla maça gidiyorum" diye çıkan 14 yaşındaki lise öğrencisi Metin Kocabaş, top oynadıktan sonra köye 2 kilometre uzaklıktaki Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ait kömür döküm sahası olarak kullanılan ve daha sonra yağmur sularının dolmasıyla oluşan gölete serinlemek için girdi.

Göletin zeminindeki bataklığa saplanan talihsiz lise öğrencisi, boğularak hayatını kaybetti.

Baba Mehmet Kocabaş (37), uzun süre oğlunun eve gelmemesinden şüphelerek jandarmaya haber verdi.

Metin Kocabaş'ın arkadaşlarından gencin sürekli gölette yüzdüğünü öğrenen jandarma ekipleri, göletin kenarında Kocabaş'ın pantolon ayakkabı ve bisikletini buldu.

Gölün etrafında geniş çaplı araştırma yapan jandarma ekipleri, liseli gencin boğulmuş olabileceğini düşünerek 911 arama kurtarma ekiplerinden yardım istedi.

Gölete 911 Arama Kurtarma Derneği'ne bağlı çalışan bir balık adam suya dalarak, lise öğrencisini gecenin karanlığında yapılan arama çalışması sonuç vermeyince götelin diğer ucuna ip uzatılarak balık adamın yön tayin etmesi sağlandı.

Göletin başına toplanan Altıntaş Köyü sakinleri ateş yakarak kurtarma çalışmasını izledi.

Jandarma ekipleri tarafından jeneratörle aydınlatılan gölette 2 saat süreyle yapılan aramanın ardından suyun 7 metre dibinde çamura saplanmış haldeki Metin Kocabaş'ın cesedi balık adam tarafından dışarıya çıkarıldı.

Sudan çıkarılan ceset askerler ve vatandaşlar tarafından battaniyeye sarılıp şantiye alanına taşındı.

Oğlunu 2 gün önce Orhaneli İlçesi'nde bir liseye kayıt ettirdiğini söyleyen baba Mehmet Kocabaş, oğlunun cesedini görünce, "Oğlum liseye gidemeden öldü" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Metin Kocabaş'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Morgu'na gönderildi. Jandarma, olayla alakalı çok yönlü soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 11:30:16
Güncelleme :28 Ağustos 2005 Pazar 12:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?