5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yollar kan gölü: 1 ölü, 18 yaralı!

Bursa'nın Gemlik İlçesi yakınlarında, bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 16 kişi yaralandı. Otobüs sürücüsü, önüne çıkan eşeğe çarpmamak için orta refüje aracını kırdığını söyledi.

Alınan bilgiye göre, Marmaris İstanbul seferini yapan ve içerisinde 40 yolcunun bulunduğu Mehmet Güner (58) idaresindeki 34 YM 6484 plakalı yolcu otobüsü, sabah 06.00 sıralarında Karsak yol ayrımında orta refüje düştü. Kazada otobüs sürücüsü Mehmet Güner, yolculardan Nezihe Seymen (66), Salih Kont (53), Emine Kont (51), Besi Taş (66), Fatma Öztürk (37), Hülya Dursun (29), Gül Dursun (10), Hüseyin Dursun (7), Kadife Dursun, Habip Dursun, Seher Başbuğa (18), Feride Başbuğa (27), Hanım Başbuğa (4), Faruk Başbuğa (2) ve Gökhan Güneş (19), çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla Gemlik'te bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Nezihe Seymen, Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sonrası Bursa-İstanbul Karayolu bir süre trafiğe kapatıldı.

Gemlik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi gören sürücü Mehmet Güner, seyir halindeyken önüne bir eşek çıktığını iddia ederek, "Eşeğe çarpmamak için orta refüje düştüm" dedi.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Öte yandan, Yıldırım İlçesi'ne bağlı Ankara Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, 1 kişi öldü, biri ağır, 2 kişi de yaralandı. Kamil Kapsan (45) idaresindeki 16 CDT 54 plakalı özel otomobil, sürücüsünün dikkatsizliği sebebiyle Hacivat Köprüsü'nün beton duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil içinde sıkışan sürücü Kamil Kapsan, ağır yaralandı. Otomobilde yolcu olarak bulunan Mehmet Yanar (52) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sürücü Kapsan'ın yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Yanar'ın cenazesi ise Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?