19
Nisan
2024
Cuma
BURSA

Musa Coşkun

BABASULTAN MUSA COŞKUN İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

Bursa Vilayetine bağlı olan Babasultan Köyü Geyikli Baba’nın inziva ve istirahat yeri olan, Bursa’nın fethinin kuvvetli destekçilerinden, efsaneler kahramanı Geyikli Baba’nın kurmuş olduğu insanlarıyla, doğasıyla,tarihiyle güzellikler beldesi köyümüzde ilk okul binası 1929 yılında köyümüz Camii ve türbesinin bahçesinde tek derslikli olarak kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. O zamanlar baş muallimi Sıtkı Bey’dir.

1947 yılında 4787 metrekare alana kurulan okul yeri Vakıf malıdır.O yıllarda yapılan üç derslik, bir Müdür odası ve Müdür Lojmanı olan Okul binası 15.000, TL ’ye mal olmuştur. Bu sıra Okul müdürü İbrahim SOYDAN’ dır. Okul Müdürünün tayini sonucu yerine atanan Kevser MUDANYALI 24 yıl gibi uzunca bir süre köye hizmet vermiştir.

J984 yılında Okul bahçesine yeni bir okul ( B.blok ) ve Müdür Lojmanı Milli Eğitim tarafından yapılmıştır.Bu sırada Okul Müdürü M. Ergün ERDEM’dir.Bu gün Okul Kütüphanesi, çok amaçlı salon ve anasınıfı olarak kullanılan bina yeterli olmadığından; 1994 yılında hayırsever işadamı Sayın Musa COŞKUN tarafından 121 gün gibi kısa bir sürede 3.000.000 TL ’ye yapılan şu an içinde bulunduğumuz Okul yaptırılmıştır.Okulun adı da BABASULTAN MUSA COŞKUN İLKÖĞRETİM OKULU olarak 28 Eylül J994 tarihinde Valilik oluru ile değiştirilmiştir.

Okul Müdürü M.Ergün ERDEM ’in yakalandığı amansız hastalık dolayısıyla vefat etmesi sonucu iki yıl kadar Okul Müdürlüğüne vekaleten Celal YILMAZ görevlendirilmiştir.Daha sonra 07.02.1996 yılında Okul Müdürü olarak Yalçın GÖROĞLU atanmış ve Okul Müdürünün tayini sonucu 06.05.2000 tarihinde Okul Müdürü Yardımcısı Nihat ÖZLEM vekaleten Okul Müdürlüğüne atanmış ve halen görevdeyken 03.10.2003 ’te kadrolu olarak Okul Müdürlüğüne Sebahattin TOPSAKAL atanmıştır.

Okulumuz bu gün yedi kapalı alandan meydana gelmektedir. İki Okul binası (A ve B)blok bir Müdür Lojmanı ve yine hayırsever işadamı Sayın Musa Coşkun tarafından yaptırılan üç katlı 6 daire Öğretmen Lojmanından oluşmaktadır. Yeni Okulumuz iki katlı ve dokuz dersliktir. Bir Öğretmenler odası, Mudür Odası.Müdür Yardımcısı odası mevcuttur. Okulumuzun ısıtma sistemi sobalıdır. Okulumuzun 5.adet bilgisayarı olan teknoloji odası, çok amaçlı spor salonu,Kütüphanesi,mevcuttur. Çevre düzenlemesi yapılmış olup uygulama bahçesi, yeşil saha ve ağaçlandırması yapılmıştır.Kol faaliyetleri Rehber Öğretmenler aracılığı ile yürütülmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar