27
Nisan
2024
Cumartesi
BURSA

Ufuk Ocak

Bursa’ya yapılacak ilk kanser erken teşhis ve tedavi merkezinin masraflarını annesini kanserden kaybeden hayırsever işadamı üstlendi.

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Muradiye’de verem savaş dispanseri olarak faaliyet gösteren tarihi medresenin kanser erken teşhis ve tarama merkezine dönüştürülüceğini söyledi. Annesini kanserden kaybeden işadamı Ufuk Ocak’ın masraflarını karşılayacağı merkezin yaklaşık 100 milyar liraya mal olacağını belirten Köksal, bunun devlet-vatandaş işbirliğinin sağlık alanındaki en güzel örneklerinden biri olacağını ifade etti. Kanserde erken teşhisin önemini vurgulayan Köksal, merkezin bu hastalıktan ölenlerin sayısını da azaltacağını bildirdi.
Annesini kanserden dolayı kaybettiğini anlatan hayırsever işadamı Ufuk Ocak, Vali Köksal’a öğretmen olan babası için de bir okul yaptıracağı sözünü verdi.

Konuşmalardan sonra merkezin yapımına ilişkin protokol Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Kanserle Savaş Derneği Başkanı Cem Toros ve hayırsever Ufuk Ocak tarafından imzalandı. Merkezin nisan ayında kutlanacak olan kanser haftasına yetiştirilmesi planlanıyor.
Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ne bağlı olarak kurulacak merkez, başta meme kanseri olmak üzere erken teşhis konulabilen vakalarının belirlenmesi ve kontrol altında tutulması konusunda ücretsiz hizmet verecek.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar