18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Belediye işçilerine bayram şoku!

Bartın Belediyesi, 39 sendikalı işçiye, 31 Aralık 2005 tarihinde işten çıkarılmaları yönünde tebligat gönderdi.

Bartın Belediyesi'nde çalışan 39 işçiye, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesi gereği, işten çıkarılmaları için tebligat gönderildi. Belediyenin tebligatında 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. ve geçici 1. maddesi hükümlerine göre işçilerin iş akdinin 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle feshedileceği bildirildi.

Belediye-İş Sendikası Bartın Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Bartın Belediyesi'nde çalışan sendikalı 39 işçinin işten çıkartılması ile ilgili tebligat gönderilmesini değerlendirdi. Zülfikar, durum değerlendirmesi yapacaklarını ve olayı mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Zülfikar, "Söz konusu belediye kanununun 49. maddesi; 'Nüfusu 10 binin üzerindeki belediyelerin toplam personel giderleri, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na (VUK) göre belirlenecek yeniden değerleme kat sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın yüzde 30'unu aşmayacaktır' şeklinde.

Belediye başkanının bahsettiği yasa, değişikliğe uğramasına rağmen 49. maddeyi korumuştur. Ancak bu yasa da zaman aşımıyla birlikte erimiştir. Avukatlarımız konuyu inceliyor.

Bayram sonrasında işçilerimizin işlerine dönmesi için mahkemeye müracaat edeceğiz. Şunu da unutmamak gerekir ki, tüm olumsuzluklara rağmen işten çıkarılmaları için tebligat gönderilen arkadaşlarımız 31 Aralık tarihine kadar Bartın Belediyesi'nde çalışacaklardır" dedi.

İşten çıkartılan işçiler ise bayram öncesi alınan bu karardan dolayı üzüntülü olduklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 14:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?