19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sahipsiz hayvanlara minik ziyaretçiler

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Çalışma Grubu ve Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi üyeleri, Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebeti ile I. Murat İlköğretim Okulu öğrencilerini Hamitler'deki Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne götürdü.
 
Avrupa'nın en büyük sahipsiz hayvanlar doğal yaşam merkezi olan tesisin hedeflerinden birisinin çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yaptığımız tesis Avrupalı hayvan severlerin dikkatini Bursa'ya çekti. Bu önemli proje yurt içi ve yurt dışında her kesimde büyük ilgi görüyor. Tesisin Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle daha şimdiden ilköğretim okulu öğrencileri tarafından ziyaret edilecek olması, hedefimize ne kadar yaklaştığımızı ortaya koyuyor" dedi.
 
Kentimizde sahipsiz hayvanlara yönelik yürütülen çalışmalar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun hayata geçmesinde büyük katkı sağladı. Bu yasanın gereğini en iyi şekilde yerine getirecek olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne alınan sahipsiz hayvanlar usülüne uygun toplanıyor, kısırlaştırılıyor, aşıları yapılıyor, işaretlenip, sahiplendirilmeye çalışılıyor. Sahip çıkana kadar tesislerde bakılıyor. Sahipsiz hayvanların sokaklarda tehlike oluşturmasının, telef olmalarının ve bu hayvanların horlanmalarının önüne geçiliyor.
 
Ziyarete katılan Başkan Altepe, bu özel tesisi bu anlamlı günde ziyaret eden ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencilerine, tesiste yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ziyaret sırasında Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan ve Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Çelikok'da hazır bulundu. Hep birlikte sahipsiz hayvanların tesise alındıktan sonra uğradığı birimler tek tek gezildi ve buralarda uygulanan bakım ve tedavi şekilleri hakkında bilgi alındı. Daha sonra sevimli yavru köpeklerin olduğu bölümü ziyaret eden çocuklar, burada renkli görüntüler oluşturdular. Çocuklar tesisi ziyaretleri sırasında sahipsiz hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini, aslında onların insanların en sadık dostları olduğunu öğrendiler.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 16:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?