16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

'Kırmızı sokak'lar belirlendi

Bursa'nın Osmangazi ilçesi belediye meclisinde oy birliğiyle alınan kararla, içkili alanların yerleri belirlendi. Görüşmede, oy çokluğu ile içkili alanların daraltılması kararlaştırıldı.

Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi Meclisi'nde, gündemin 5. maddesi olarak görüşülen Bütçe ve Mali İşler Komisyonu ile İmar ve Planlama Komisyonu'nun ''İçkili Yerler Bölgesi Tespit Raporu'' oy çokluğuyla kabul edildi. Raporda, ''İçkili Yerler Bölgesi''nden çıkarılan yerlerde halen faaliyet gösteren içkili işyerlerinin, müktesep hakları korunmak kaydıyla devamının uygun olacağı ifadesi yer aldı.

Rapora göre, içkili yerlerin, resmi ve özel okul binalarıyla ilk ve orta öğretim öğrenci yurtlarına 100 metre uzakta olması gerekiyor. Rapora göre, Osmangazi Belediyesi sınırları içerisinde kalan ''İçkili Yerler Bölgesi''nden çıkarılacak bölgeler şöyle: Yan yol, Birinci Murat, Cemal Nadir, Cumhuriyet, Darmstad, Demiryolu, Gazcılar, Haşim İşçan, Kıbrıs Şehitleri, Kükürtlü, Mudanya (Sırameşeler), Temiz (Kazım Baykal), Zübeyde Hanım (Acemler) caddeleri ile Pembe Çarşı ve Değirmen Sokak, Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan İncili Selvili ve Çömlek Sokak, İnönü Caddesi ile Haşim İşçan Caddesi'nin kesiştiği noktadan Yeni Hal Köprülü Kavşağı'na kadar olan bölgenin her iki tarafı.

''İçkili Yerler Bölgesi'' kapsamında olan yerler ise şunlar: Altıparmak, Çekirge, İnönü, Sakarya (Arap Şükrü), Yeni Mudanya (Sanayi), Uludağ, Ünlü caddeleri ile BUTTİM, Uludağ Yolu (Muradiye), Yeni Yalova Yolu ve Şükrü Çavuş Sokağı.

Kadızade Rumi (Hürriyet) Caddesi'nin Abdal Köprüsü tarafından Hürriyet Meydanı istikametine gidişe göre sağda (76-90) numaralı yerler arasındaki bölge ''İçkili Yerler Bölgesi'' olarak devam ederken, solda kalan bölüm ise bu kapsamdan çıkarıldı.

Raporun görüşülmesi sırasında, CHP ve AKP'li meclis üyeleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

CHP Meclis Grup Sözcüsü Yücel Akgün, raporun kabulüyle birlikte kentin ''içki içilen'' ve ''içilmeyen'' yerler diye ikiye ayrılacağını, mevcut içkili yerlerin de kısıtlanacağını ifade ederek, herkesin, kanunlar çerçevesinde içkili yer açabilmesi gerektiğini kaydetti.

Osmangazi Belediye Başkanı Altepe, halktan gelen talepler doğrultusunda meclis gündemini belirlediklerini dile getirdi. Altepe, şöyle devam etti: ''Halk büyük oranda bize oy vermiş. Demek ki bir şeyler yapmamızı istiyor.

Olmayacak yerlerde, benim mahallemin girişinde pavyon var. Oradaki insanlar bir tane daha açılsın ister mi? Yeni mekan açılsın diye gelen talep yok ama kapatılsın diye gelen binlerce talep var. Yetkimizi aşan işler yapmıyoruz.''

Altepe'nin ''(Eğer bu mekan kapandı, halk istiyor) diye imza toplayıp getirirseniz, hemen ertesi gün izin veririz'' demesi üzerine, CHP'li üyeler, kurulmaması için 600 imza toplanmasına rağmen 1050 Konutlar Mahallesi'ne üçüncü bir cami inşa edilmesine yönelik imar planında değişikliğin gündeme geldiğini belirterek, vatandaşlardan imza toplanmasına göre karar alınacaksa bu maddenin kabul edilmemesini talep ettiler.

Altepe, bu görüş üzerine, ''600 kişi, üçüncü caminin kurulmaması için imza veriyor ama o bölgede 6 bin kişi yaşıyor'' açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili madde de oy çokluğuyla kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 10:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?