16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Kazılan yollar asfaltlanıyor

Bursa'da, demiryolu altı olarak bilinen Ankara yolu altındaki mahallelerde doğalgaz şebeke inşaatı sebebiyle kazılan yollar asfaltlanıyor.

Doğalgaz için yapılan kazıların kış mevsimine denk gelmesi sebebiyle bölge halkının yaşadığı sıkıntılar sona eriyor. Başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere, BUSKİ ve Bursagaz gibi kuruluşlar, Kurban Bayramı'nda halkın mağdur olmaması için kolları sıvadı. Koordineli bir çalışma başlatan söz konusu kuruluşlar, bütün ekiplerini Ankara yolu altındaki 20 mahallenin cadde ve sokaklarına göndererek hummalı bir çalışma yürütüyor.

Osmangazi Belediyesi asfalt yama ve kaplama ekipleri, Başaran Mahallesi Has, Küçükbalıklı Mahallesi Karlı ve Kadifeli sokaklarda, Çiftehavuzlar Mahallesi Kantar Caddesi'nde asfalt çalışması yapıyor. Bursagaz'ın ekipleri ise Selamet, Kemerçeşme, Koğukçınar ve Bahar mahallelerinin muhtelif sokaklarında 3 ekip halinde çalışıyor. Bursagaz ayrıca Namık Kemal, Altınova, Bağlarbaşı ve Atıcılar mahallelerinde birer ekip, Küçükbalıklı Mahallesi'nde 2 ekip, Sırameşeler, Alemdar ve Soğanlı mahallelerinde ise 7 ekip olmak üzere toplam 16 ekip bulundurarak kazılan tüm yolları hem kapatıyor hem de asfalt yaması yapıyor.

Bir diğer alt yapı kuruluşu olan BUSKİ de Fatih Mahallesi Kurşun Sokak'ta, Yunuseli Biladiyunus Caddesi'nde ve Namık Kemal Mahallesi Selçuk Sokak'ta çalışıyor. BUSKİ ekipleri, alt yapı sebebiyle açtığı yolları Kurban Bayramı'na kadar kapatma çabası içinde.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır doğalgaz bekleyen demiryolu altındaki 20 mahallede oturan vatandaşların, yolların kazılı olması sebebiyle kış mevsimi başında yağmur ve çamurdan mağdur olduğunu hatırlattı.

Aynı sıkıntının tekrarlanmaması için alt yapı kurumlarının işbirliği yaptığını ve sorumluluk bölgelerini asfaltladığını anlatan Altepe, "Biz belediye olarak sorumluluğumuzda-sorumluluğumuzda değil ayrımı yapmadan mümkün olduğunca tüm mahallelere girmeye ve açık yolları asfaltlamaya çalışıyoruz. Bayramı tüm halkımızın huzur ve güven içerisinde geçirmesi için bu tarihe kadar tüm cadde ve sokaklarımızın pırıl pırıl olmasını istiyoruz. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 18:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?