18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Evi yananlara 30 milyarlık yardım

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayında evi yanan 6 aileye 30 milyarlık nakdi yardımda bulunarak, ailelere bayram öncesi büyük bir sevinç yaşattı.

Osmangazi Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde Tuna Mahallesi'nde meydana gelen doğalgaz patlamasında evleri ya da işyerleri hasar gören, Molla Fenari ve Namık Kemal mahallelerinde ise evleri yanan ailelere maddi yardımda bulundu.

Osmangazi Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, mağdurları kaldıkları yerlerde ziyaret ederek yardım çeklerini elden verdi. Hane başına 5 milyar liralık yardımın yapıldığı yangın mağdurları, bayram öncesi aldıkları bu müjdeli haberle büyük sevinç yaşadı.

Kış sezonunun bütün soğukluğuyla kendisini hissettirdiği bugünlerde yaşadıkları felaketle yıkılan yangın mağdurları için Osmangazi Belediyesi umut oldu. Maddi yardımın yanı sıra Namık Kemal Mahallesi'nde evi yanan ve bu yangından üç çocuğunu zor kurtaran Lazgin Öter'e ev eşyası, giyecek ve yiyecek yardımında da bulunuldu.

Osmangazi Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, belediye kanunu çerçevesinde belediye başkanına verilen yoksullara maddi yardım yetkisinin amacına uygun bir şekilde kullanıldığının güzel bir örneğine imza attıklarına dikkat çekti.

Karadağ, yaşadıkları felaketle büyük üzüntü duyan ve bu üzüntüyle bayram sevinci kursaklarında kalan yangınzedelere yapılan yardımın bayram hediyesi niteliği taşıdığını belirtti. Karadağ, Osmangazi Belediyesi'nin bu duyarlı davranışının diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını istedi.

Özellikle kış aylarında yaşanan yangın felaketini sağ salim atlatanları çok zor günler beklediğini belirten Karadağ, "İlçemiz sınırları içinde evleri yanan ailelere bir nebze de olsa bu acılarını unutturabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu. Karadağ, yangından canlarını zor kurtarıp ortada kalan ailelere toplam 30 milyar liralık yardım yapıldığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 14:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?