16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

3 milyona vizyon filmleri

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'ne bağlı Akpınar'daki Kültür Merkezi'nde, vizyondaki filmler, uygun fiyatlarla vatandaşların izlenimine sunuluyor.

Osmangazi Belediyespor tarafından işletilen Akpınar Kültür Sanat ve Spor Merkezi'nde vizyona giren The İmam, Maskeli Beşler ve çocuklar için Charlie'nin Çikolata Fabrikası filmleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Dolby Digital ses sistemi ve vizyona yeni giren filmleriyle Akpınar Kültür Merkezi'nde öğrenciler 2 milyon, vatandaşlar 3 milyon liradan sinema keyfini yaşıyor. Charli'nin Çikolata Fabrikası vizyondan kalkarken, 27 Ekim'e kadar The İmam, 28 Ekim'den 24 Kasım'a kadar da Maskeli Beşler komedi filmi vizyonda olacak.

Akpınar Kültür Merkezi'nde 27 Ekim'e kadar günde 5 seans oynatılan The İmam filmi ise büyük ilgi görüyor. Ünlü Yönetmen İsmail Güneş, 1999 yılında çektiği Gülün Bittiği Yer'den filminden sonra yeniden sinema seyircisiyle buluşuyor.

Yönetmen İsmail Güneş'i sinemaya döndüren filmin senaryosu ise Kurtlar Vadisi dizisinin senaristlerinden Ömer Lütfü Mete'ye ait. Film, İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduğunu saklayan bir mühendisin sıkıntılarını, iç dünyasındaki çatışmaları ve gerçeklerle yüzleşmesini anlatıyor.

Film, köyde toplumdan dışlanmak üzere olan alevi bir gencin hayata tutunma çabasına da yer veriyor. Senarist Ömer Lütfi Mete, filmin sosyal boyutu olan sıcak bir film olduğunu belirterek, siyasi veya ideolojik bir söylem içermediğinin altını çiziyor.

Başrolünü müzisyen Eşref Ziya'nın oynadığı filmin oyuncuları arasında Ekmek Teknesi dizisinden tanınan Ahmet Yenilmez de var. Her gün 10.30, 13.30, 16.00, 19.15 ve 21.30 seanslarında oynatılan film, 27 Ekim Perşembe gününe kadar oynayacak.

Bir komedi filmi olan Maskeli Beşler ise, 28 Ekim tarihinde vizyona girecek. 24 Kasım'a kadar günde 5 seans oynatılacak filmde Şafak Sezer, Mehmet Ali Alabora, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener, Dost Elver, Sümer Tilmaç, Zeynep Karacan rol alıyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 13:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?