23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Tanpınar adına, hikaye yarışması

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl Ahmet Hamdi Tanpınar adına beşincisi düzenlenen edebiyat ödülü yarışması hikaye dalında yapılacak.

İbrahim Paşa Mahallesi'nde Osmangazi Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Karabaşi Dergahı'nın bahçesinde bir basın toplantısı yapan Başkan Recep Altepe, Osmanlı Devleti'ne ev sahipliği yapan, 6 hükümdarın medfun bulunduğu Bursa'da kültürel mirasımıza sahip çıkma mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Başkan Altepe, "Bursa, Osmanlı'nın ilk 150 yılını başşehir olarak yaşayan bir şehirdir. Öyle bir şehirdir ki üzerine şiirler, şarkılar yazılmıştır. Tarihi kimlikler, tarihi şahsiyetler birer mozaik oluşturuyor. Bu şehri yöneten insanlar olarak, bu tarihi şahsiyetları anmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz.

Osman Gazi'yi sempozyumlar ile yad ediyoruz. Nisan ayında Bursa'nın fethinde yeni akademik toplantılar yapacağız" dedi.

Devleti büyüten 1. Murad Han'ı anma merasiminin ikincisini geçen hafta yaptıklarını anlatan Altepe, Bursa'nın önemli edebiyat simalarından Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ismini yaşatmak için de 4 yıldır edebiyat yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Daha önceki yıllarda deneme, şiir, ütopik mektup ve makale dallarında yapılan yarışmayı bu yıl Bursa'yı konu alan hikaye alanında gerçekleştireceklerini kaydeden Altepe, "Daha önceki yarışmalarda Bursa dışından eserlerin dereceye girmesi, yaşadığımız şehrin dışarıdan daha güzel görüldüğünü bize hissettirdi.

Bu yıl da geniş bir iştirak ile 2 Aralık tarihine kadar Bursa hikayelerini belediyemize rumuzlu olarak bekliyoruz" dedi.
Hikaye yarışmasının birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin 500, üçüncüsüne bin 500 YTL ve mansiyona bin YTL ödül verilecek.

Prof. Dr. Durali Yılmaz'ın başkanlık yapacağı jüride Dr. Alim Kahraman, Metin Önal Mengüşoğlu, Ali Haydar Haksal ve Nevzat Çalıkuşu yer alıyor.

Osmangazi Belediyesi Basın Bürosu, yarışmanın sekretaryasını yürütecek. Herkes en fazla bir eserle yarışmaya katılabilecek. Çalışma 7 nüsha olarak, disket veya CD ortamında 2 Aralık 2005 tarihine kadar teslim edilecek.

24 Aralık'ta yarışmanın neticesi açıklanacak. 24 Ocak 2006 tarihinde ödül töreni düzenlenecek. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının gelecek yıl inceleme, 2007 yılında ise roman dalında yapılacak. Teferruatlı bilgi için www.osmangazi.bel.tr internet adresinden veya 444 16 01 dahili 70 41'den bilgi alınabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 14:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?