1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Osmangazi kitap oldu

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'nın mahallelerini konu alan "Bizim Mahalle" projesi kapsamında, Kavaklı Mahallesi'nden sonra ilçenin de adını taşıyan Osmangazi Mahallesi kitap haline getirildi. Kitapçık, ilçeyi ve mahalleyi bütün yönleriyle gözler önüne seriyor.

Mahallede yaşayan Bursa'nın 15 köklü ailesinin görüşleriyle hazırlanan Osmangazi Mahallesi kitapçığı, Bursa'ya içeriği oldukça zengin bir kaynak eser kazandırıyor. Osmangazi Belediyesi'nin "Bizim Mahalle" adıyla başlatmış olduğu proje kapsamında ilk olarak Kavaklı Mahallesi bütün yönleriyle irdelenmiş, uzun çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler bir kitapçıkta toplanmıştı.

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa Araştırmaları Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü projede Osmangazi Mahallesi'nin çalışmaları da tamamlandı. Bizim Mahalle projesi ile mahalle halkına kentlik şuurunun kazandırılması amaçlandığı söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Çalışmalara halkın iştirakinin artması sevindirici bir olay. Halkın ilgisinin artmasının en büyük sebebi ise Bizim Mahalle projesinin sadece bir kitap çalışmasından ibaret olmaması" dedi.

Bizim Mahalle projesinin Osmangazi Mahallesi'nden sonraki ayağında ise Molla Gürani Mahallesi'nin olacağı öğrenildi. Hisar bölgesinde başlatılan bu çalışmalar, bölgenin son mahallesi Alaadinbey Mahallesi'nde sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 15:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?