18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Tanpınar hikaye yarışması

Osmangazi Belediyesi'nin, büyük usta Ahmet Hamdi Tanpınar'ın adını yaşatmak ve edebiyatımıza yeni eserler kazandırmak için bu yıl 5.'sini düzenlediği hikaye yarışmasına büyük ilgi olduğu belirtildi.

Dün bir toplantı yapan Tanpınar yarışması yürütme kurulu, yarışmaya son katılma tarihine 1.5 aydan fazla bir süre olmasına rağmen şimdiden 30'dan fazla eser geldiğini bildirdi. Aynı zamanda jüri üyesi olan şair-yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve şair Nevzat Çalıkuşu ile yürütme kurulu üyeleri şair Yasin Doğru ve OSYEG Genel Sekreteri Rıfat Bakan'ın katıldığı toplantıda, gelen eserler değerlendirildi.

Eserlerin önemli bir bölümünün Bursa dışından gelmiş olması dikkatlerden kaçmadı. İstanbul, Samsun, Ankara, Adana, Elazığ, İzmit, Samsun ve Malatya gibi pek çok ilden eser gelmesi; Tanpınar ve Bursa'ya ilginin büyüklüğünü ortaya koydu. 22 Ağustos'ta başlayan başvurular 2 Aralık tarihinde sona erecek.

Tanpınar'ın hatırasını yaşatmak için gerçekleştirilen yarışmalar, 2001 yılında Deneme (Tanpınar ve Bursa Denemeleri), 2002 yılında Şiir (Tanpınar ve Bursa Şiirleri), 2003 yılında Mektup (Bursa'ya Ütopik Mektuplar), 2004 yılında Makale (Tanpınar'ın Dünyasında Bursa-Taşlarda Gülen Rüya) dalında yapılmıştı.

Prof. Dr. Durali Yılmaz, Dr. Alim Kahraman, Metin Önal Mengüşoğlu, Ali Haydar Haksal ve Nevzat Çalıkuşu'ndan oluşan 5 kişilik jüri tarafından değerlendirilecek hikayelerde herhangi bir konu sınırlaması yok. Yarışmaya katılmak bir hikayeyle sınırlanırken, eserlere herhangi bir sayfa sınırlaması getirilmedi. Hikaye yarışmasının sonuçları 24 Aralık 2005 tarihinde açıklanacak. Ödüller ise, Tanpınar'ın ölüm yıldönümü olan 24 Ocak 2006 tarihinde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Tanpınar gibi büyük bir ustayı anmanın kendileri için büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. Altepe, "Bursa'ya mal olmuş, bu kentin kültürel yapısına yeni ürünler eklemiş isimleri anmak manevi bir zorunluluktur. Ama tabii bu büyük isimleri anarken, diğer taraftan da Bursa üzerine yeni kültürel kazanımlar elde etme çabası içindeyiz. Tanpınar anısına yarışmalarla bu amacımız fazlasıyla gerçekleşmektedir" dedi.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi, Osmangazi Belediyesi Basın Bürosu (0 224 270 70 41) veya www.osmangazi.bel.tr, www.osmangazi-bld.gov.tr adresinden alınabilir.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 16:15:10
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 13:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?