4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Çanakkale'de Avusturalya fotoğrafları sergisi

25 Nisan Anzak törenleri öncesi Avustralya'nın Çanakkale Konsolosluğu tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Avustralya fotoğraflarından oluşan bir sergi açıldı.

Avustralya'daki Garma Festivali, Torres Kültür Festivali, Stompen Ground ve Jarapuna'ya ait 44 fotoğrafın sergilendiği etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Peter Rennert, Anzak törenleri öncesi bu tür faaliyetlerin sevindirici olduğunu belirterek, "Türkiye ile Avustralya arasında kültürel ilişkilerin artmasında bu tür etkinliklerin olması sevindirici. Bu sergide Avustralya ile ilgili 4 bölümde 44 fotoğraf yer alıyor. Herkesin bu sergiyi gezmesini diliyorum" dedi.

Sergiyi gezen Vali Orhan Kırlı ise, bir süre önce Çanakkale'de Avustralya Konsolosluğu açıldığını ifade ederek, "Her iki ülke, ilişkilerini sadece devletler arasında değil, halklar arasında da geliştirmek için çalışıyor. Özellikle bu sanata ilgi duyanlar mutlaka burayı gezsinler. Aynı zamanda benim Avustralya'dan bir talebim olacak. 24-25 Nisan Çanakkale Savaşları'nın yıldönümü sebebiyle Çanakkale'de birçok etkinliğimiz var.

Yaptığımız bu etkinlikleri burayı ziyaret eden Avustralya ve Yeni Zelandalılar'ın da gezmelerini temenni ediyorum. Karşılıklı kültür alışverişini artırmalıyız. Avustralya ve Yeni Zelanda ile kültürel ve sportif ilişiklerimizi geliştirmeliyiz. Avustralya ve Yeni Zelandalı dostlarımızın ülkemize geldiklerinde ilk olarak Çanakkale'ye uğramalarını, ondan sonra Türkiye'nin diğer bölgelerini gezmelerini Çanakkale Valisi olarak istiyorum" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın da, ÇOMÜ olarak bütün insanlığın ortak mirası olan kültürlerin korunması, paylaşılması ve tanıtılması için çalıştıklarını söyledi. Avustralya ve Yeni Zelanda üniversiteleriyle işbirliğini geliştirmek arzusunda olduklarını ifade eden Aydın, sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından sergi gezildi. Serginin 25 Nisan tarihine kadar kordon boyundaki İbrahim Bodur Girişimcilik Merkezi'nde açık kalacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 16:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?