3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Yeni tabyalar 18 Mart'a hazır

Çanakkale'de bakımsızlık sebebiyle harabe haline gelen Namazgah ve Ertuğrul Tabyaları, yeniden düzenlenerek gerçek kimliğine kavuşturuluyor.

Aylardır devam eden "Gelibolu Yarımadası, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Ertuğrul Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği ve Şehitler Abidesi"restorasyonu ile onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarında son aşamaya gelinirken, tabyaların 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenleri sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açılacağı bildirildi. Yetkililer, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı çerçevesinde bölgede devam eden çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade ederek, "Bu kapsamda Namazgah ve Ertuğrul Tabyaları'nın bulunduğu bölgelerde çevre düzenleme çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

Tabyaların bulunduğu alana küfeki adı verilen taşları döşüyoruz. Ayrıca tabyaların etrafındaki bölgeye küp granit taşlar döşeniyor. Buradaki çalışmalarımızı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 91. yıldönümüne kadar tamamlamayı planlıyoruz. Çalışmalarda tabyaların iç kısımları da sıva yapılarak orijinal bir hale getiriliyor. Restorasyon ve onarım çalışmalarının ardından tabyaların içi, bölgeden çıkan savaş eserleri sergilenecek birer mini müze haline gelecek" dedi.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Zaferi törenleri kapsamında 18 Mart'ta saat 15.20'de Ertuğrul Tabyası'nı ziyarete açacağı ve aynı yerde 2. Kolordu Komutanlığı'nın gerçekleştireceği "Yahya Çavuş Muharebe Mizanseni'ni izleyeceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 15:53:45
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 16:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?