4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Emekli subaylardan "Biz Askeriz" sergisi

Gelibolu'da, Türkiye Emekli Subaylar Derneği ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin ortaklaşa hazırladığı "Biz Askeriz" sergisi açıldı.

Mehmetçik Gazinosu'ndaki serginin açılışında konuşan 18. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürbüz Kaya, "Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri'ne çocuk yaşta gireriz. Asker olunduktan sonra emekli olmak diye bir şey yoktur. Burada bunu görüyoruz. Emekli subay ve astsubayların yaptıkları çalışmalardan oluşan sergi bunu kanıtlıyor" dedi.

TESUD Şube Başkanı Hayri Güneş ise, "Askerlik, dünyanın en zorlu, en meşakkatli mesleklerinden biridir. Askerlik bir sanattır. Asker, savaş taktik ve tekniğinin öğretildiği bir ocakta pişer, bu ocakta ayrıca sevgi, saygı ve barışı öğrenir. Askerlerin aileleri de bu mesleğin zorluğuyla sıkıntı yaşarlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden askeriyenin 50 yılda nerelere geldiğini anlamak için 18. Zırhlı Tugayı'nı gezmek yeterlidir. Gezdiğiniz zaman asker ve askeriye ile övünecek, aynı zamanda Türk olmaktan büyük gurur duyacaksınız. Biz de TSK'yı halkımıza daha iyi tanıtmak için böyle bir sergi açtık" diye konuştu.

Sergide Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Kuvvet Komutanlıkları'na ait birimlerden toplam bin 500 adet fotoğraf yer alırken, kuvvet komutanlıkları ile okulların tanıtımı ve okullara girişlerle ilgili broşürler de vatandaşlara dağıtıldı. Serginin açılışına Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Belediye Başkanı Cihat Bingöl ile çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 12:25:49
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 12:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?