6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Lise mezunundan örnek sergi

Çanakkale'de, lise mezunu Ahmet Elbi, yıllar süren emeğinin sonucu yaptığı ahşaptan oyma eserlerini Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtığı sergi ile beğeniye sundu.

1999 yılında Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Bölümü'nden mezun olduğunu belirten, Eceabat İlçesi'ne bağlı Yolağzı Köyü doğumlu Ahmet Elbi (25), sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çocukluğumda ahşaptan küçük oyuncaklar yapıyordum. Zamanla bu merakım beni daha değişik eserler yapmaya yöneltti.

Bunun üzerine elime geçen ağaç parçalarını değerlendirerek onlara şekil vermeyle başladım. Özellikle insan figürlerine ağırlık vererek yaptığım bu küçük eserlerim gerek köyde gerekse Çanakkale'de büyük ilgi görmeye başladı. Ben de bunun üzerine çok daha büyük boyutta ahşaptan eserler yapabileceğime inandığım için yetkililerle görüştüm ve Vali'miz Süleyman Kamçı'nın destekleriyle ihtiyacım olan malzemelerin bir kısmına sahip oldum. Bu zamana kadar yaptığım eserlerimi de Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtığım sergi ile beğeniye sundum. Elimden tutulursa çok daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum. 70'e yakın eserimin bulunduğu sergim 22 Aralık tarihine kadar açık kalacak" dedi.

Serginin açılışını yapan Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, bu tür gençlerin her zaman elinden tutulmasının gerektiğini belirterek, "Ahmet, köyünden buralara gelerek yeteneğinin olduğunu ve kendisine sahip çıkılması istedi. Ben de eserlerini görünce oldukça beğendim ve gerekli yardımı yapma sözü verdim. Bu sergideki eserler gerçekten çok güzel. Bu yetenekli gencimizin her zaman arkasında olacağız. Onun ileride çok iyi bir heykeltıraş olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Serginin açılışına gelen Seramik Sanatçısı Çanakkale Seramik Fabrikaları Sanat Danışmanı Mustafa Tunçalp ise, gördüğü eserleri çok beğendiğini belirterek, "Bu gencimize sahip çıkılması şart. Üniversite sınavının ilkinde başarı olursa kendisinin çeşitli üniversitelerdeki Güzel Sanatlar Fakülteleri'nden birisine girmesinde yardımcı olacağım" şeklinde konuştu.
Serginin açılışına Vali Süleyman Kamçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz ile çok sayıda konuk katıldı.
Sergi 22 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 01:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?