4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Ölümünün birinci yıldönümü

Çanakkale SSK Hastanesi'nde, geçen yıl 14 Şubat tarihinde şeker hastalığı sebebiyle kangren olan sağ ayağı kesildikten sonra durumu ağırlaşıp solunum yetmezliğinden ölen ünlü bestekar Teoman Alpay, ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında sadece eşi ve gazetecilerin katıldığı bir törenle anıldı.

Teoman Alpay'ı anma yıldönümüne eşi Ruhsan Alpay ile arkadaşı Ziya Değirmenci ve 6 gazeteci katıldı. Yüzlerce bestesi bulunan ve "Samanyolu" şarkısıyla büyük üne kavuşan bestekar Teoman Alpay'ın ölüm yıldönümüne ilgi gösterilmemesine üzülen eşi Ruhsar Alpay, "İşte gördüğünüz gibi sanatçıya verilen değer bu. Eşime yaşarken bile değer verilmiyordu. Ölümünün ardından da aynı durum söz konusu. Onun ölmeden bestelediği 30'a yakın eseri var. Sanatçılar bizi arayıp şimdi bu eserleri nasıl alabileceklerini soruyorlar. İşte gerçek olay bu. Bu anma töreninde gazeteciler dışında kimsenin bulunmaması ona gösterilen değeri açıkça ifade ediyor. Onun için kendisinin sevdiği 'Ölüye Mektup' şiirini okuyup, bunu açıkça belirtmek istiyorum" dedi.

Ruhsar Alpay, kocasının sağlığında sanatçılara küstüğünü ve 15 yıl boyunca bestelediği eserlerini hiçbir sanatçıya vermediğini hatırlatarak, "Eşimin gerçek dostları şu an neredeler? Şimdi burada 6 gazeteci arkadaşımız var. Bunun dışında kimse yok. Bizi arayan sanatçılar eşimin yeni bestelerini istiyor. İşte Sevgililer Günü'nde hayatını kaybeden ve sevgi, aşk üzerine yüzlerce şarkı besteleyen eşim bu anlamlı günde böyle anıldı. Bütün Türkiye bunu bilsin" diye konuştu.

Kısa süren anma töreninde, teypten ünlü bestekarın hiç yayınlanmayan bazı besteleri kendi sesinden çalındı.

Ünlü bestekar Teoman Alpay'ın "Samanyolu", "Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar", "Kıskanırım Seni Ben", "At Kadehi Elinden", "Nasıl Geçti Habersiz" ve "Kalbimi Kıra Kıra" gibi halkın dilinden düşmeyen sayısız besteleri bulunuyordu.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 12:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?