3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

AKP İl Kongresi yapıldı

AKP Çanakkale İl Kongresi'nde, başkanlığa Haluk Cihat Temiz seçildi. 

18 Mart Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AKP Genel Başkan Yardımcıları Akif Gülle ile Bülent Gedikli'nin yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı seçimler, İl Başkanı Reyhan Demirtaş'ın konuşmasıyla başladı. Genel merkezin isteğiyle adaylıktan çekildiğini belirten Reyhan Demirtaş, bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, yeni gelecek ekibe görevlerinden başarılar diledi. Ardından yönetimin gelir gider raporları ile yaptıkları işler okundu ve oylandı. 

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ve Akif Gülle, AKP'nin emin adımlarla yoluna davam ettiğini belirterek, bazı basın yayın organlarında çıkan AKP'nin oylarında düşüş olduğu konusundaki anketlerin gerçeği yansıtmadığını ve aynı oy oranlarını koruduklarını ifade etti. 

Genel Başkan Yardımcıları Gülle ve Gedikli, kongreye katılımın az olmasının üzüntüsünü de dile getirerek, "Sizlerden bundan sonraki kongrede bu salonu tamamen doldurmanızı istiyoruz" diye konuştu. 

Kongrede konuşan Maliye bakanı Kemal Unkatıtan da, Türkiye gündemi ve Çanakkale ile ilgili konuşmalarının yanı sıra partili sayısının az olmasına dikkat çekti. 

Bakan Unakıtan, kongrelerin daha kalabalık bir ortamda ve neşeli bir havada geçmesini istedi. Bakan Unakıtan, Türkiye gündemiyle ilgili yaptığı konuşmaların yanında Çanakkale ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kendisinin de Trakyalı olduğunu belirten Unakıtan, "Bu Çanakkale'ye ilk gelişim. Ancak artık beni sık sık burada göreceksiniz. Bakanınız yok diye üzülmeyin. Artık ben de sizin bir bakanınızım. Çanakkale'nin doğalgaz konusunun halledilmesi için ilgili yerlere talimatı verdik. Duble yollar konusunda da gereken yapılacak. Çanakkale'ye artık havayoluyla yolcu taşınması gerekir. Bunun için de gereken yapılacak. Çan- Çanakkale yolu konusunda da gerekli çalışmalar yapılacak. Beni sık sık artık burada göreceksiniz. Maliye bakanının fazla ziyaret ettiği yerler önemlidir. Bunu unutmayın" şeklinde konuştu. 

Kongrede bir konuşma yapan başkan adayı Haluk Cihat Temiz ise, bundan önceki yönetimin yaptığı çalışmaları taktirle karşıladıklarını ifade ederek, ekip arkadaşlarıyla birlikte AK Parti'yi Çanakkale'de en iyi yere getirmeye devam edeceklerini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle seçime gedildi. Seçimi Haluk Cihat Temiz'in listesi kazandı.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 16:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?