6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

CHP İl Kongresi yapıldı

Çanakkale'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çekişmeli geçen İl Kongresi'nde, Serdar Soydan 151 oyla il başkanı seçilirken Av. Muharrem Erkek, 122 oyda kaldı.

Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan İl Başkanı Serdar Soydan, birlik beraberlik içinde yola devam edeceklerini, CHP'yi Çanakkale'de ve Türkiye'de iktidara getireceklerini belirtti. Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapılan kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Divan Başkanı Mustafa Özyürek, Türkiye'nin yoğun gündeminden dolayı CHP'nin isteğiyle TBMM'nin toplanacağını belirterek, "Meclis toplantısına AK Parti ve Bakanlar Kurulu katılmayacak. Türkiye'nin yığılmış sorunlarına karşı çağdaş bir parti olarak mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili İsmail Özay, ülke sıkıntılarının 3 Ekim AB müzakerelerine göre yön çizeceğini belirterek, "Kimsenin etkisi altında kalmayacağız. Çözüm tüzüğün değişmesindedir. CHP'ye yakışan tüzüklerin Genel Merkez'in hazırladığı değil, örgütün hazırladığı tüzükler olmasıdır" diye konuştu.

CHP Milletvekili Ahmet Küçük ise, CHP'de siyasetin ilkelere sahip çıkılmakla olacağını dile getirerek, "Eğer böyle yapmazsak, yarın ya İran ya da Rusya oluruz. Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisi olan bir parti, Atatürk'ün partisidir. Bu ülkeyi hiç kimse bölemez. Ayrılıkçı sorunları yok etmeden sorunlar çözülemez. Ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı vardır. CHP'nin iktidara gelmesi gerekir. Çanakkale'yi değiştirmek için kimsenin gölgesi olmadan bir seçim yapmalıyız. Ön seçimsiz mücadele yapılmaz. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi tek yumruk tek vücut olarak çıkacak" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Yapılan seçim sonunda 277 üyeden 151'inin oyunu alan Serdar Soydan, CHP Çanakkale İl başkanı olurken, rakibi Avukat Muharrem Erkek ise 122 oyda aldı. 4 oyda geçersiz sayıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 21:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?