1
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Edirne'yi güzeller bastı

25 ülke güzelinin katıldığı 1. Uluslararası Barış ve Dostluk Güzeli Yarışması Edirne'de yapıldı. Meriç Nehri kenarında bulunan Villa restorantta yapılan yarışmada Sırbistan güzeli, "Barış Güzeli" seçildi.

Yarışma öncesi, 26 ülke güzeli, Türk-Yunan sınırındaki Pazarkule Sınır Kapısı'nda dostluk için güvercin uçurdu. Otobüslerle Pazarkule Sınır Kapısı'na gelen 26 güzel, basın mensuplarına poz verdi.

Askeri yetkililerden izin alındıktan sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve güzeller barış için güvericin uçurdu. Yeterince beyaz güvercin bulunamayınca bazı güzeller siyah ve değişik renkteki güvercinleri uçurmak zorunda kaldı. Türk-Yunan sınırındaki Pazarkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve yarışmanın organizatörü Süha Özgermi de katıldı.

Salınmak üzere her güzele bir güvercin verilirken, bazı güzeller güvercinlerden Jüri üyeliklerini, Süha Özgermi, Gönül Yazar, Alp Yalman ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi gibi ünlü isimlerin yaptığı yarışmaya, Türkiye, KKTC, Yunanistan, Bulgaristan, Ermenistan, Sırbistan, Fransa, Hollanda, Finlandiya gibi ülkelerden 25 güzel katıldı. Yarışmada ilk olarak güzeller kendi ülkelerinin milli kıyafekleriyle daha sonra mayolu olarak sahneye çıktılar. Yapılan değerlendirmede Sırbistan Karadağ güzeli Jelana Pejic, 1. Edirne Uluslararası Barış ve Dostluk güzeli seçildi.

Yarışmada dereceye giren güzellere altın ve minyatür Kırkpınar kemeri hediye edildi. Yarışma güzellerin tac takma töreni ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 15:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?