3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Bakan Çubukçu'nun Edirne ziyareti

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Okullarda şiddetin önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF ile birlikte çalışmalar yürütüyor" dedi. 

Bakan Çubukçu, Edirne Milletvekili Ali Ayağ tarafından Süloğlu İlçesi'nde yaptırılacak olan lisenin temel atma törenine katıldı.
Çubukçu, Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nu da makamında ziyaret etti.

 Bakan Çubukçu, Edirne Valiliğini ziyereti sırasında yaptığı açıklamada, ergenlik yaş grubunda cereyan eden hadiselerin üzücü olduğunu' belirterek, ''Okullarda şiddetin önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF ile birlikte çalışmalar yürütüyor'' dedi. 

Özürlüler Yasası hakkında bilgi veren Çubukçu, yasanın dünya standartlarındaki hizmet modellerinin esas alınarak çıkarıldığını belirtti.

 Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde barındırılan çocukların yiyecek ve giysiye ihtiyacının olmadığını belirten Çubukçu, ''Başlatılan 'Var mısın Kampanyası' ile çocukların anne kucağına ihtiyaçları olduğunu anlatıyoruz'' diye konuştu. 


Nimet Çubukçu, sosyal hizmet anlayışını toplumla paylaşan bir yapıyı benimsediklerini ifade ederek, faaliyete geçirdikleri ''Sevgi Evleri Projesi''ni 23 pilot ilde uygulandıklarını anlattı. 

Bir gazetecinin, Samsun'da liseli 2 gencin tabanca ile öldürülmesi olayına ilişkin görüşlerini sorması üzerine Çubukçu şunları kaydetti:
''Şiddet konusunda toplum olarak çok duyarlı olmamız gerekiyor. 

Ergenlik yaş grubunda cereyan eden hadiseler gerçekten çok üzücü. Çocuklar şiddeti birinci planda aile ve ev ortamında öğreniyorlar. Ben konunun uzmanı değilim. Aileler ve çocuklar bu konuda bilinçlendirilmelidir. 

Okullarda şiddetin önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Bu konuda aile ve medyaya çok rol düşüyor. Topyekün mücadele etmemiz lazım". 

Bakan Çubukçu, AK Parti İl Başkanı Ayhan Demir'i makamında ziyaret ettikten sonra Edirne'den ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 18:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?