19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

CeBIT Fuarı'nı Başbakan Erdoğan açtı

TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen CeBIT Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açtı. Törende, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler yer aldı.

CeBIT Fuarı’nın açılış kurdelesini kesen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler, fuarı gezerek standlarda yeni teknolojiler hakkında bilgiler aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ile özel şirketlerin standlarını gezen Başbakan Erdoğan’a Büyükşehir standında Başkan Kadir Topbaş ve bürokratlar tarafından belediyenin kullandığı teknoloji aktarıldı.

Avrasya’nın en önemli ticaret kapısı olan CeBIT Eurasia Fuarı’nda 17 ülkeden 900 marka temsil ediliyor. 6-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarda, 60 ülkeden 160 bin ziyaretçi ağırlanması bekleniyor. Türkiye’nin dört bir yanından 50 heyetin de yer aldığı fuarda bir çok teknoloji ilk kez duyuruluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birimlerinin de birçok standla yer aldığı fuarda 2 milyar dolarlık iş hacmi bekleniyor.

CeBIT Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet olarak bilişim teknolojilerine çok önem verdiklerini belirterek, “Bizi, teknoloji ve bilişim alanında da izlemeye devam edin. Çünkü bu alanda da her geçen gün bir yenilik yapıyoruz” dedi.

Hükümetlerinin okullarda bilgisayar laboratuarı oluşturmak için işadamlarıyla birlikte bir kampanya yürüttüğünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye’deki bütün ilköğretime okullarının internete kavuşturulması için başlattıkları çalışmanın da sürdüğünü kaydetti.

CeBIT Fuarı ile İstanbul’da bir zirve toplantısının daha gerçekleştiğine dikkat çeken Erdoğan, fuarın Türkiye’deki teknolojinin ve bilişimin gelişmesine katkıda bulunması temennisinde de bulundu.



Bakan Yıldırım; ‘Bu yıl bütün ilköğretim okulları internete kavuşuyor…’

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Türkiye’nin 1980’li yıllarda telekominikasyon alanında büyük gelişmelere imza attığını hatırlatarak, 90’lı yıllarda bu gelişmelerin takip edilememesi nedeniyle birçok Avrupa ülkesinin bu alanda Türkiye’yi geride bıraktığını söyledi.

Hükümetlerinin telekominikasyon konusundaki projeleri bir bir hayata geçirerek Türkiye’nin bu alanda da gelişmesini sağladığını belirten Bakan Yıldırım, sektörün icabı olan kanunları çıkartmaya devam ettiklerini dile getirdi. TBMM’nin yeni döneminde haberleşme kanununu gündeme getireceklerini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla başladığımız Türkiye genelindeki ilköğretim okullarının internete kavuşturulması çalışması şu anda yüzde 60’lar seviyesine geldi. Bu yıl sonuna kadar ülkemizdeki tüm ilköğretim okullarını internete kavuşturmayı hedefliyoruz. Hükümetimizin bilişim alanındaki en önemli hizmeti olan e-Türkiye Dönüşüm’ projesini ne başlattık. Türkiye 2006 yılında da teknolojinin geliştiği bir ülke olmaya devam edecektir.”

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 21:56:31
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 12:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?