3
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Haliç'ten Chambliss geçti

“Red Bull Air Race World Series”in 4. ayak yarışı, İstanbul'da yapıldı. Haliç üzerinde özel olarak kurulan 1.4 kilometrelik parkurda 10 pilotun mücadele ettiği yarışı, Amerikalı Kirby Chambliss toplamda 2.56.86'lık derecesiyle kazandı.

2 tur üzerinden yapılan yarışta ilk turda 1.28.47'lik derece elde eden Chambliss, 2. turda da 1.28.39'luk bir derece yaparak toplamda en iyi dereceyi elde eden pilot oldu.

Yarışta, İngiliz Paul Bonhomme toplamda 2.57.34'lik derecesiyle ikinci, Macar Peter Besenyei ise 2.58.88'lik derecesiyle üçüncü oldu. İlk tur yarışında 1.28.17 ile en iyi dereceyi yapan Amerikalı Mike Mangold, ikinci tur yarışındaysa son anda bir hava kapısına değince 10 saniye ceza aldı ve yarışı 4. sırada tamamlayabildi.

1.5 MİLYON İZLEYİCİ

Organizasyon komitesi, Haliç'te yapılan yarışları toplam 1.5 milyon kişinin izlediğini, bunun da Air Race yarışları için rekor olduğunu açıkladı.

Öğlen saatlerinden itibaren deniz kıyısına gelen yarış severler, Haliç'i adeta panayır yerine çevirdi.

Eski Galata Köprüsü ile Unkapanı Köprüsü üstü ve Haliç kıyıları, tamamen yarış severlerle doldu. Ayrıca yarış severler, Haliç'in çeşitli bölümlerine konulan dev ekranlardan, Air Race Yarışlarını değişik açılardan izleme imkanı buldular.

Bu arada, seyirciler için dev ekranların yanı sıra Haliç'in çeşitli bölümlerine portatif tuvaletler yerleştirildi.

BAKAN ŞAHİN: “F1'İN GÖKYÜZÜ VERSİYON”

Yarışları izleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yarış öncesi bir konuşma yaptı.
Şahin, geçen yıl Formula 1 Yarışlarının İstanbul'da yapıldığını, bu yıl da ikincisinin düzenleneceğini hatırlatarak, “Burada da farklı bir güzelliği yaşıyoruz. Adeta Formula 1'in gökyüzü versiyonu. Ülkemiz ve İstanbul'un tanıtımına çok ciddi katkılar sağladığına inanıyorum” diye konuştu.

Aldığı bilgiye göre, dünyanın değişik ülkelerinde 68 televizyon kanalından yarışın naklen yayınlandığını ve 1.5 milyar kişinin bu yarışı izleyeceğini belirten Şahin, “Bu, ülkemiz ve İstanbul'un tanıtımı için çok önemli. Bu yarışın yapılmasında emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
384 MEDYA MENSUBU

Yarışlara, halkın yanı sıra basın mensupları da büyük ilgi gösterdi. Yarışı, akredite olan yerli ve yabancı toplam 384 basın mensubunun izlediği bildirildi.


aa
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 18:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?