2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

4 bin muhasebeci İstanbul'a geliyor

Dünyanın dört bir yanından 4 bin muhasebeci 13-16 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da toplanacak 17’nci Dünya Muhasebe Kongresi için biraraya gelecek olan muhasebeciler, ilk kez Müslüman bir ülkede toplanmış olacak.

Kongrenin açılışını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan’ın verdiği bilgiye göre, kongreye; Avrupa, ABD, Çin, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve BDT ülkelerinden katılım olacak. Açılış günü olan 13 Kasım’da kongre için hazırlanan dans, folklor, mehter, semazenlerin yer alacağı özel gösteride 100 sanatçı görev yapacak. 

Kongrenin kapanış günü ise “Türkiye’nin Sesleri, Tatları ve Renkleri” temalı gece için Çırağan Sarayı kapatılarak her salonunda Türk yöre mutfaklarının ikramları sunulacak. Kongrenin ilk defa gelişmekte olan bir ülkede, Müslüman bir ülkede yapıldığına işaret eden Arıkan, “Kongre için İstanbul’a gelecek 5 bin delegenin 18-20 milyon euro bırakması bekleniyor” dedi.


Vatan
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 10:00:57
Güncelleme :12 Kasım 2006 Pazar 10:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?