6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Çalık Holding'in kredi notunu yükseldi

Dünyanın önde gelen uluslararası derecelendirme kuruluşlarından JCR Eurasia, Çalık Holding'in kredi notunu B+'dan BB-'ye yükseltti.

Küresel kriz ortamında dış mali yardım almadan krizin üstesinden gelebildiği ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir stand-by anlaşmasının, uluslararası güveni daha da artırabileceği öngörüsüyle Türkiye'nin kredi notunu BB(-)'den BB(+)'ya yükselten Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia, Çalık Holding'in uzun vadeli uluslararası yabancı para ve uzun vadeli uluslararası yerel para notlarını B+'dan BB-'ye yükseltirken görünümünü "pozitif" olarak belirledi. Çalık Holding'in kısa vadeli uluslararası yabancı para ve kısa vadeli uluslararası yerel para notu (B) ise "durağan" olarak değerlendirildi.

JCR, ayrıca Çalık Holding'in finans alanındaki iştiraklerinden Aktif Bank'ın uzun vadeli uluslararası yabancı para ve uzun vadeli uluslararası yerel para notunu da bir puan artırarak BB-'den BB'ye yükseltirken görünümü "durağan" olarak belirledi.

Çalık Holding'in, tekstil ile birlikte, finans, inşaat, enerji, telekomünikasyon ve medyaya kadar uzanan çok geniş bir alanda 20 bine yakın çalışanı ile 12 ülkede faaliyet gösterdiğine dikkat çekilerek, holdingle ilgili olumlu değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, Çalık Holding'in uluslararası iş ortaklıklarının yanı sıra, stratejik sektörlerde konumlanmış çok sayıda yatırım ve projesiyle birlikte oldukça önemli uluslararası bir aktör haline geldiği belirtildi.

Ayrıca, Çalık Holding'in uzun vadede başta enerji olmak üzere stratejik sektörlerdeki yatırımlarını tamamlamasıyla nakit yaratma kabiliyetinin artacağı ve çok daha olumlu bir bilanço yapısına kavuşacağı da bildirildi.

JCR Eurasia, Çalık Holding'in üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneğine ilişkin destek notunu "yeterli düzeyde", şeklinde açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 09:34:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 10:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?