7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Ciliv en güçlü yöneticiler listesinde

SÜREYYA CİLİV DÜNYANIN EN GÜÇLÜ YÖNETİCİLERİ LİSTESİNDE

Turkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünya çapında telekom sektöründe görev yapan üst düzey yöneticilere yönelik en önemli yayınlardan Global Telecoms Business'ın bu yıl üçüncü kez hazırladığı GTB Power100 2010 listesine girdi.

GTB okurlarının gösterdiği adaylar arasından seçilen 100 kişilik listede, sektörün ticari geleceğine yön veren ve izledikleri stratejilerle şirketlerine değer katan isimler yer aldı. Politikalarıyla sektörü canlı, dinamik ve sürekli gelişim halinde tutan bu isimler arasında Süreyya Ciliv'in yanı sıra Google CEO'su Eric Schmidt, Apple CEO'su Steve Jobs, Ericsson CEO'su Hans Vestberg, Cisco Yönetim Kurulu Başkanı John Chambers ve AT&T CEO'su Randall Stephenson da yer alıyor.

GTB, Süreyya Ciliv'i Power100 listesine dahil etme gerekçesini açıklarken Harvard'da yüksek lisans yapmış eski bir Microsoft yöneticisi olan Ciliv'in Turkcell Genel Müdürü olarak küresel ekonomik krize, yasal güçlüklere ve rekabetin yüksek olduğu bir piyasada rakiplerin itirazlarına rağmen 3G teknolojisinin Türkiye'de hayata geçirilmesine öncülük etmesinin altını çizdi. GTB, Ciliv'in Turkcell'i bir mobil operatörden lider bir iletişim ve teknoloji şirketine dönüştürdüğünü de vurguladı.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, konuyla ilgili açıklamasında GTB Power100 listesinde yer almaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Ciliv, Turkcell'in cesur ve öncü projeleri hayata geçirmek için en doğru ortam olduğunu ve GTB Power100 listesinde sektörün güçlü isimleriyle beraber yer almasının Turkcell'in ve tüm Turkcell ailesinin farkını ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çok çalışmanın ve teknolojiye inanmanın karşılığında dünyadan takdir görmek elbette gurur verici. Bunu sadece Süreyya Ciliv'in değil çalışanları, iş ortakları, hissedarları ve bayileriyle büyük Turkcell ailesinin başarısı olarak görüyorum. Bu tip başarıların Türkiye'deki gençlere ve iş adamlarına güven vereceğini umuyorum. Çünkü insanımızın, özellikle de teknoloji alanında dünyaya damgasını vuracak güce ve potansiyele sahip olduğunu ve dünyanın geri kalanından hiçbir eksiklerinin olmadığını biliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 10:35:00
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 11:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?