30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Fon yöneticileri İstanbul'da buluşacak

ULUSLARARASI YATIRIMCILAR İSTANBUL'DA BULUŞACAK

Dünyanın önde gelen fon yöneticileri, Yapı Kredi Portföy ana sponsorluğunda, Terrapinn tarafından düzenlenen "Funds World Turkey 2009" konferansı için İstanbul'da bir araya gelecek.

Dünyanın önde gelen ve Türkiye'nin en büyük fon yöneticilerini bir araya getiren Funds World Turkey 2009 konferansı, Yapı Kredi Portföy'ün ana sponsorluğunda 13-14 Ekim tarihleri arasında İstanbul Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Yatırım yönetimi dünyasının önde gelen yabancı ve yerli kurumsal yatırımcıları, üst düzey kamu bürokratları ile ekonomi, siyaset ve finans dünyasından önemli isimlerinin katılacağı konferansta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SPK Başkanı Dr. Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve TSPAKB Genel Sekreteri İlkay Arıkan konuşma yapacak.

Türkiye'de ilk defa 2008 yılında düzenlenen "Funds World Turkey 2009" konferansının bu sene de ana sponsoru olan Yapı Kredi Portföy'ün Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, konferansın Türk finans sektörüne olumlu katkılarının olduğunu söyledi. Yüksek büyüme potansiyeli ile dünyanın ilgisini çeken Türk fon sektörünün, Funds World 2009 ile daha yakından tanınma fırsatını bulacağını sözlerine ekleyen Gülsevin Yılmaz, şöyle devam etti:

"Özellikle 2008 yılının son çeyreğinde zirve yapan global krize rağmen Türk portföy sektörüne olan güven ve ilginin aynen devam ettiğini görüyoruz. Türk fon sektörünün öneminin ve sağlam kanuni altyapısının bir kez daha anlaşıldığı bu dönemde Funds World Türkiye konferansının fon endüstrimizin büyümesine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Türkiye ekonomi çevreleri için böylesi önemli bir konferansa ikinci kez ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

ULUSLARARASI YATIRIMCILAR İSTANBUL'DA BULUŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 14:17:00
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 16:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?