1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Artık ’’Havayolcuk’’ olmaktan çıktık keşke 24 uçak siparişi verseydik

Boeing’le iki yıl önce 800 milyon dolar değerinde 12 uçaklık anlaşma imzalayan Pegasus Havayolları’nın sahibi olduğu ilk 737-800 tipi uçağı dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın annesi Hayırlı Sabancı’nın adı verilen Boeing 737-800 tipi yeni nesil uçaklardan ilkinin gelişi dolayısıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’nda tören düzenlendi.

BABA SEN DUYMA: Uçağın hizmete giriş kurdelesi, Ali Sabancı, eşi Vuslat Doğan Sabancı, Şevket Sabancı ile Hayırlı Sabancı tarafından kesildi. Ali Sabancı, "Bugün ’Havayolcuk’ olmaktan çıkıp, hava yolu şirketi haline geliyoruz" dedi. Sabancı, "İki yıl önce özel havayolları arasında en büyük yatırımı yapıp bu siparişi verirken havacılığın böylesine hızlı gelişeceğini öngörememiştik. Bu talepleri karşılamak için yeni adımlar attık. 11 tane daha uçak geliyor. Uçağın bir tanesi 70 milyon dolar, ’Baba sen duyma’. Şimdi ’Keşke o zaman 12 yerine 24 uçak siparişi verseydik" diye konuştu.

BEŞ YIL KUYRUK VAR: Havayolu taşımacılığının tüm dünyada büyüdüğüne dikkat çeken Sabancı, "Boeing ve Airbus, havayollarına uçak yetiştiremiyor. İmalat hatları dolu. Bugün sipariş verseniz 2012’ye kadar, yani 5 yıl sıra var. Uçağı çok olan havayolu şirketleri yüksek değere sahip" dedi. Pegasus Havayolları’nın Türk havacılığından daha hızlı büyüdüğünü söyleyen Sabancı, yeni uçaklarla filolarını gençleştireceklerini açıkladı. İç ve dış hatlarda uçuş ağını geliştirmeyi hedefleyen Pegasus, sefer yaptığı noktalara da frekans sayısını da artıracak. Filosu tamamen 737-400, 500 ve 800 tipi 16 uçaktan oluşan havayolu, 2012’ye kadar Boeing’ten teslim alacağı yeni nesil uçaklarla filosunu 30 uçağa çıkartmayı hedefliyor.

YENİ ORTAKLIKLAR: Bu yıl İzmir merkezli uçan İzAir Havayolları’nı yüzde 20’lik hissesini satın alarak ortak olan Pegasus, Türkiye’nin özel havayolları arasında en büyük uçak filosuna sahip Onur Air’la da stratejik iş birliği anlaşması yaptı. Onur Air’a ortak olmayı hedefleyen Pegasus, önümüzdeki günlerde pazarlıkları tamamlayarak nihai anlaşmayı imzalamayı planlıyor.

Pegasus’un ’Hayırlı’ uçağı

PEGASUS Havayolları’nın filosuna katılan Boeing 737-800 tipi uçağa Ali Sabancı’nın annesi Hayırlı Sabancı’nın adı verildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlenen törene, Hayırlı ve Şevket Sabancı, Vuslat Doğan Sabancı katıldı. Aydın Doğan ve Işıl Doğan da Ali Sabancı’ya yeni uçaklarının hayırlı olmasını diledi.

Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 16:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?