7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Avrasya Ekonomi Zirvesi başladı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve 30 ülkenin temsilcilerinin bulunduğu İTO Meclis Salonu’nda başlayan 7. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne, gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer katılmadı. Ahmet Necdet Sezer’in mesajının okunmasıyla başlayan zirve, açılış konuşmalarıyla devam ediyor.


Türkiye’nin Avrasya ülkelerine açılan en büyük siyasi-ticari-kültürel ve duygusal kapısı olarak kabul edilen 7. Avrasya Ekonomi Zirvesi, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kırgızistan, başta gelmek üzere, katılımcı Avrasya ülkeleriyle olan ticari ilişkileri, şirketler bazında tarihsel bir düzleme taşıyacak içerikle düzenleniyor.

7. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne KobiEfor’un özel davetiyle katılacak 100 Türk iş adamı, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kırgızistan heyetleriyle özel ticari görüşmeler yapacak. Bu imtiyazlı katılım sayısı, görüşmelerin verimli sonuçlar doğurmasını temin etmek için 100 kişiyle sınırlandırılıyor. Türk iş dünyasına ve pazar arayışı içinde olan KOBİ’lere, dört ülkenin birinci elden yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkanı sunan zirveye, ABD başta olmak üzere çok sayıda ülkeden konuşmacı katılıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 12:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?