2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bakırköy İskelesi yıkıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İDO A.Ş., Bakırköy Denizotobüsü iskelesini yeniden inşa ediyor.

Tarihin, kültürün ve denizin iç içe olduğu İstanbul’da, denizle en önemli arkadaşlığı kurup yıllara meydan okurcasına inatla hayatiyetlerini sürdürmeye çalışan yorgun, yıpranmış, kendi hallerine terkedilmiş iskeleleri İDO, bir süredir hayata döndürme çalışmaları ile yeniliyor, tamir ediyor.

2005 yılı içerisinde Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa iskelesi, Beşiktaş Turgut Reis iskelesi yoğun çabalarla yeniden yapıldı. Karaköy, Üsküdar, Kadıköy ve irili ufaklı 17 iskele, yolcularına yeni yüzleriyle hizmet vermeye devam etmesi için yenilendi.

ESKİ VE YENİ KUŞAK
Boğaz sularında iki kuşak; vapurlar ve denizotobüsleri Mart 2005’ten bu yana, yan yana İstanbul halkına hizmet veriyorlar. Hızla sürdürülen rehabilitasyon çalışmalarına Şubat ayında denizotobüsü terminalleri de eklendi. 1987 yılında hizmete alınan ve İstanbul Deniz Otobüslerinin ilk iskelelerinden olan Bakırköy Denizotobüsü Terminali 19 yıl boyunca verdiği hizmetin ardından yeni haline kavuşması için geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Mayıs ayının sonlarında yeni hali ile açılacak Bakırköy Denizotobüsü terminali mimarisiyle geçmiş ile gelecek arasında kültür köprüsü oluşturacak.

2,5 KAT DAHA BÜYÜK
800 metrekarelik terminal binasına sahip olacak iskele eskisine göre 2,5 kat daha büyüyecek. 6 metre yüksekliğindeki tavanı tamamen ahşap kaplı olacak iskelenin taşıyıcı sistemi kagir ve ahşaptan oluşacak. Giriş-çıkış kısmı ve deniz tarafında bulunan koridorlar yolcu sirkülasyonu için kolaylık sağlayacak şekilde dizayn edilen terminal konforu ve emniyeti bir arada barındıracak.

Geleneksel Türk mimarisinin stilizasyonu ile yeniden inşa edilen Bakırköy Denizotobüsü terminalinin iç mekanı, Türk Denizcilik Tarihi ile ilgili çini panolar, gravürler ve minyatürler ile bezenecek..

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 15:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?