30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Balık sezonu başladı

Türkiye’nin en büyük balık hali ve tek balık borsası olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Müdürlüğü, 1 Eylül 2005 Perşembe günü başlayacak olan Av Sezonuna hazır. Avrupa Birliği uyum çalışmalarına hızla ayak uydurabilen hal müdürlüğü, çalışmalarına hızla devam ediyor.

Uzay çatılı mezat alanını tam olarak kapatarak sağlık ve hijyen kurallarına uygun hale getiriyor. Mezat alanı 12-15°C sabit sıcaklıkta tutulacak. Araç giriş-çıkış otomasyon sistemi ile halde ürün, insan ve araç sirkülasyonu daha da kontrollü olarak yapılacak. Bu sayede Hal’e giren-çıkan araçlar ve bunların sayısı da kontrol altına alınacak.

Hakan FARIMAZ yaptığı açıklamada; "Türkiye’nin Balık Borsası olan Su Ürünleri Halimiz başta İstanbullular olmak üzere tüm Türk halkına sağlıklı balık yedirmek, tüm dünyaya taze ve sağlıklı balık ihraç etmek, ve sportmen-centilmen çalışanlarıyla Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun modern bir hal kompleksiyle hizmet verdiklerini söyledi. 2005-2006 Sezonunda Hakan FARIMAZ, yeni sezonun, özellikle palamut ve hamsi balığının bol olması sebebiyle bereketli geçeceğini, halkımızın bol ve ucuz balık yiyebileceğini, tüketilen balıklarla ilgili olarak da balık satın alırken ve pişirirken nelere dikkat edeceği hususunda Belediye tarafından hazırlanan “Her Mevsim Balık Her Yaşta Sağlık” kitapçığını Su Ürünleri Hali Müdürlüğünden ücretsiz temin edilebileceğini açıkladı.”
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/istanbul
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 15:40:22
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 15:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?