30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Dubai'den İstanbul'a 5 milyar dolarlık yatırım

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında müzakere sürecinin başlaması yabancı sermayeyi de hareketlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai İnternational Properties arasında bir süredir devam eden görüşmelerle, anlaşmaya varılan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre, Dubai İnternational Properties süreç içinde 5 Milyar dolarlık bir yatırım yapmayı kabul etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Yabancı sermayeyi İstanbul’a çekme ve büyük yatırımlarla ortaklık çalışması’nda son nokta konuldu. İstanbul’da gayrimenkul yatırımları yapacak olan Dubai İnternational Properties ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuruyor. Yapılan prensip anlaşmasına göre, Dubai İnternational Properties süreç içinde 5 Milyar dolarlık bir yatırım yapmayı kabul etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında katıldığı törenle, 5 Milyar dolarlık yatırım için anlaşma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Dubai Emiri Şeyh Muhammed Raşit El-Mahdum tarafından imzalandı. Dev ortaklık için düzenlenecek imza töreni için, Dubai Emiri-Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanı ve Dubai Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Şeyh Muhammed Raşit El-Mahdum ve beraberinde 50 kişilik heyet İstanbul’a geldi.

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi ile Dubai International Properties arasında imzalanan 5 milyar dolarlık ''Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)'' anlaşmasının imza töreninin ardından, konuk Dubai Veliaht Prensi Maktum onuruna bir iftar yemeği verdi. Protokolün imzalanmasının ardından Başbakan Erdoğan, konuk Dubai Veliaht Prensi Maktum ve heyetiyle birlikte Dolmabahçe Sarayı'ndaki Hoca Ali Rıza'nın retrospektif sergisini gezdi.

Erdoğan ve konuk Şeyh, daha sonra Çırağan Sarayı'na geçti. Başbakan Erdoğan, burada konuk Şeyh ve heyeti onuruna bir iftar yemeği verdi.

Yemeğe basın mensupları alınmadı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 20:09:15
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 18:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yavuz IP: 81.215.128.xxx Tarih : 7.10.2005 10:09:39
avrupa birliğine daha girmedik ama adım atınca meyvelerini toplamaya başladık. ne güzel değilmi? bazı kafası basmayanlara duyurulur. kim neyi kime satıyorsa, hep birlikte daha güzel günlere.