20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Dünyanın gözü bu fuarda

11. Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça, Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı- Otomotiv 2005, ITF-İstanbul Fuarcılık'ın organizasyonu ve KOSGEB'in desteği ile CNR Expo'da VİP ve basın açılışı gerçekleştirildi. Yarın ziyaretçilere açılacak fuar dünyanın en önemli alıcılarının buluşma noktası olacak.

Ticari Araçlar 2005 Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Otomotiv 2005 Fuarı'nın (17 - 20 Kasım) resmi açılışı da bugün yapıldı. Saat 10.00'da CNR Expo'da gerçekleştirilen fuar açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Adem Şahin ve ODD Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Holding Genel Koordinatörü Adnan Taşpınar, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, TOFAŞ Ticari Araç Grup Direktörü Müfit Ataseven, TOFAŞ Dış İlişkiler Grup Direktörü Nezih Olcay, Baytur Yönetim Kurulu Başkanı Murat Eryut, ODD Genel Koordinatörü Işık Dikmen, OSD Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, MAN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Koman, Otoyol Genel Müdürü Murat Selek katıldı.

Fuarların açılışında konuşan ODD Başkanı Yüksel Mermer, birçok soruna karşılık elde edilen başarının küçümsenemeyeceğini söyledi. Özellikle ihracattaki başarının önemli bir ivme kazandığını ve bu yıl sonunda 12 milyar dolarlık otomotiv ihracatı gerçekleştirileceğini dile getiren Yüksel Mermer, ayrıca iç pazarda da 2004 yılında tarihin en yüksek satışı olan 747 bin araca ulaştığını, bu sayının 2005 yılında milyonlu rakamlara ulaşacağını tahmin ettiğini kaydetti. CNR Holding Genel Koordinatörü Adnan Taşpınar da ihracata ve ekonomiye olan katkılarının artarak devam edeceğini bildirdi.

Türkiye'de Otomotiv sektörünün en büyük buluşma platformu olan 6. Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı - Ticari Araçlar 2005, ITF-İstanbul Fuarcılık ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) işbirliği ile "18 Kasım Basın&VIP Günü" olmak üzere 19-23 Kasım tarihlerinde CNR EXPO'da gerçekleşecek.

CNR Expo'da, 18 - 23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen, 55 bin ziyaretçiye evsahipliği yapacak Ticari Araçlar 2005 Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Otomotiv 2005 Fuarı'nı 30 bin, her iki fuarı toplamda 85 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. 480 katılımcı firma ile gerçekleştirilen fuar 11.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuara Volkswagen, Peugeut, Toyota, Opel, Ford Otosan, Mazda, Citroen, Nissan, Fiat, Temsa-Mitsubishi, Renault, Iveco gibi 25 üretici firma ve marka ürünlerini sergiliyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 17:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?