3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

En pahalı kent Oslo

Dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında Oslo, Tokyo`yu tahtından indirdi. İstanbul, listede 48. sırada yer aldı.

``The Economist Intelligence Unit`` (EIU) tarafından, dolar bazında mal ve hizmet fiyatları üzerinden hesaplanan araştırmada, Japonya`nın başkenti Tokyo 14 yıldır dünyanın en pahalı şehri olarak zirvede bulunuyordu.

EIU, 130 şehir arasında yaptığı araştırmada, 2005`te dünyanın en pahalı kentinin Avrupa çapında hayat pahalılığının en yaygın görüldüğü Norveç`in başkenti Oslo olduğunu bildirdi.

Araştırmada Oslo`yu Tokyo takip ederken, ilk 5`e giren diğer pahalı kentlerin İzlanda`nın başkenti Reykjavik, Japonya`nın Osaka kenti ile Fransa`nın başkenti Paris olduğu açıklandı.

Bu kentleri ise Danimarka`nın başkenti Kopenhag, İngiltere`nin başkenti Londra, İsviçre`nin Zürih ve Cenevre kentleri ile Finlandiya`nın başkenti Helsinki izledi.

Güney Kore`nin başkenti Seul`ün 13. ve Çin`e bağlı Hong Kong`un 14. sırada olduğu araştırmada İstanbul, dünyanın en pahalı kentleri arasında 48. sırada yer aldı.

ABD`den 17 kentin bulunduğu listede New York 27., Chicago ve Los Angeles 35., San Francisco 40. olurken, Kanada`dan Montreal ve Vancouver kentleri 43. sırayı paylaştı.

EIU`nun araştırmasında, listenin en altında yer alan ucuz 5 kentin de İran`ın başkenti Tahran, Filipinler`in başkenti Manila, Pakistan`ın Karaçi kenti, Hindistan`ın Mumbai kenti ile Paraguay`ın Asuncion kenti olduğu kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 20:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 85.99.49.xxx Tarih : 10.02.2006 00:28:08
BENCE EN ÇOK PAHALI YER BURSA'NIN MERKEZ İLÇESİ GEMLİK, GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI GİDİP GELMEYE KALKARSINIZ ANLARSINIZ.. BU ARADA KAYBETTİĞİNİZ ZAMAN AYRI...