2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Hayalet otel Tarabya için umut ışığı doğdu

Yargıtay, Tarabya Oteli'ndeki dükkan sahiplerini tahliye eden mahkeme kararını bozdu. Bozma kararı, hem dükkan sahipleri hem de İngiliz şirket için umut oldu

Emek İnşaat'ın Tarabya Oteli'nden 2004 yılında mahkeme karan ile tahliye ettiği dükkan sahiplerine geri dönüş umudu doğdu.

Emek înşaat, Tarabya Oteli'ni yaklaşık 5 sene önce 20 yıllığına İngiliz Millennium&Coptorne şirketine kiralamıştı. Otel, 17 Ağustos depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle bakıma alındı. Daha sonra ise Emek inşaat, tamamen boşaltılan otelin altındaki 8 dükkan sahibine, taşınmazlardan çıkmamakta direndikleri iddiasıyla 2001 yılında tahliye davası açti.

Dava yeniden görülecek
Bozma kararıyla dava, önümüzdeki günlerde yeniden yerel mahkemede görülmeye başlayacak. Bu kez yapılmayan bilirkişi incelemesi gerçekleştirilecek ve ortaya çıkacak rapor hem Tarabya Oteli'nin hem de esnafın kaderini belirleyecek. Yargıtay'ın bozma kararıyla, bir anlamda 8 esnafın tahliye edildikleri 'hayalet otel'e dönmelerinin yolu da açılmış oldu. Tarabya Oteli'nin İngiliz firmaya devri kapsamında otelin tüm personeli, yeniden faaliyetin başlaması durumunda ilk elde istihdam edilmeleri koşuluyla işten çıkarıldı. Otellerin menkullerinin de açık artırma yoluyla satışı sağlandı. Emekli Sandığı ile bina içerisindeki dükkan sahiplerinin mahkemelik olmaları nedeniyle Millennium&Coptorne, gerekli restorasyon çalışmalarına bir türlü başlayamadı.
Vatan
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 15:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?