20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

İBB'nin gayri menkulleri satılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, "Kaynak oluşturmak için belediyemize ait gayri menkullere yönelik satış çalışması başlattık. İGDAŞ başta olmak üzere bağlı şirketlerimizi de özelleştireceğiz" dedi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 1. Dahiliye Kliniği ile Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş, gazetecilerin yerel gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarının, belediye şirketlerinin (iştirakler) özelleştirilmesine yönelik sorusu üzerine, "Kaynak oluşturmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm gayri menkullerin satışı için çalışma başlattık. Bunları satarak yeni yatırımlar yapacağız. Ayrıca başta İGDAŞ olmak üzere belediyemize bağlı şirketlerin de özelleştirmesini yapacağız. Özelleştirme konusunda hükümet de ciddi çalışmalar yapıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyüdüğümüzün farkındayız. Bizim de özelleştirme yolunda adımlar atmamız lazım. 10.5 katrilyon lira bütçemiz var. Bu bize yetmiyor. Yeni kaynaklar oluşturmalıyız" dedi.

Gayri menkullerin satışına ilk olarak Cevahir Alışveriş Merkezi'nden başlanacağını ifade eden Başkan Topbaş, "Cevahir Alışveriş Merkezi'ne çok ciddi talepler var. Farklı farklı talepler ve teklifler görüşülmekte, konuşulmakta. Ağırlıklı olarak Avrupa ve Körfez ülkelerinden büyük yabancı yatırımcılar istiyor. Yerli işadamlarıyla birlikte konsorsiyum kurarak işletmek isteyenler de var. Devamlı temas halindeyiz. İyi para veren çıktığı zaman, iyi bir rakam yakalarsak sonuçlanır, görüşmeler devam ediyor. Buranın satışında 750 milyon doları geçeceğimizi tahmin ediyorum. Elde edilen geliri başta ulaşım olmak üzere yatırımlar için kullanacağız. Sonucun İstanbul'un lehine olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Son günlerde sigarayla ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, kapalı mekanlarda sigara içmeyenler için mutlaka ayrı bir bölüm olması gerektiğini söyledi. Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanlarıyla konuyu görüştüğünü ve bu konuda bir karar çıkartacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde buna ilişkin yaptırımla da getirilecek. Sağlık Bakanlığı'nın da bu konuda çalışması sürüyor" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 21:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?